Entertainment

Sherlock Holmes krijgt concurrentie van zusje in Netflix-film

26 augustus 2020 16:44 Aangepast: 26 augustus 2020 16:55
Enola Holmes Beeld © Netflix/Robert Viglaski

Who run the world? Girls! Tenminste; in de nieuwe Netflix-film 'Enola Holmes', over het zusje van 's werelds meest beroemde detective. De spannende film heeft nu eindelijk ook een trailer!

Wanneer Enola Holmes op de ochtend van haar zestiende verjaardag wakker wordt, ontdekt ze dat haar moeder spoorloos is verdwenen en een serie uiterst vreemde cadeautjes voor haar heeft achtergelaten. Waar ze heen is of waarom, vertelt ze er niet bij.

Nu haar moeder haar in de steek heeft gelaten is de jonge Enola, wat achterstevoren kan worden gelezen als 'alone', plotseling onder de hoede van haar broers Sherlock en Mycroft, die haar naar een school voor jonge dames willen sturen. Enola weigert en ontsnapt naar Londen, om haar moeder te zoeken. Wanneer ze tijdens haar reis verstrikt raakt in een mysterie rond een jonge weggelopen Lord, moet ze er alles aan doen om haar beroemde broer te slim af te zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Acteur Henry Cavill wordt Sherlock Holmes

Henry Cavill vervult de rol van Sherlock Holmes. De laatste jaren is de acteur bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Superman. Die cape heeft hij inmiddels aan de wilgen gehangen en ingeruild voor een vergrootglas en een Deerstalker-hoofddeksel. Sam Claflin, bekend van The Hunger Games, speelt broer Mycroft. Hun moeder wordt gespeeld door actrice Helena Bonham Carter, die we onder meer kennen uit de Harry Potter-films.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Vijfde seizoen van Lucifer staat vanaf nu op Netflix

Enola Holmes is gebaseerd op de geliefde boekenreeks The Enola Holmes Mysteries van Nancy Springer en is vanaf 23 september te zien bij Netflix.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore