Entertainment

Herman Brusselmans ontslagen na ophef over Shirma Rouse-column

25 augustus 2020 16:05 Aangepast: 25 augustus 2020 16:22
Herman Brusselmans Beeld © ANP

De columns over de buste van prinses Amalia (16) en het gewicht van Shirma Rouse (40) vormden onbedoeld het laatste werk van schrijver Herman Brusselmans (62) voor 'Nieuwe Revu'. Het weekblad heeft kennelijk genoeg van de negatieve reacties die binnenstroomden na beide columns en stuurt hem de laan uit. Dat meldt 'De Telegraaf'.

Hoewel Herman bekend staat om zijn satirische schrijfstijl, schoot zijn fatshaming-column over Shirma Rouse menig Nederlander in het verkeerde keelgat. Volgens De Telegraaf werd Shirma door de redactie als eerste van zijn vertrek op de hoogte gesteld.

Zijn publicatie over Amalia werd al niet veel beter ontvangen. Ondanks dat de toon milder was, logen de dubbelzinnige opmerkingen over de borsten van de kroonprinses er niet om. Nu is het einde verhaal voor de columnist, die niet langer hoeft te rekenen op de steun van het blad waar hij voor schreef.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Shirma Rouse: 'Vond mezelf ook mooi toen ik meer woog'

Een woordvoerder van het blad laat weten dat Nieuwe Revu al van plan was om te stoppen met de bijdragen van Brusselmans. Door de commotie die afgelopen weken is ontstaan, komt zijn exit sneller dan gepland. Er ligt nog één column van zijn hand op de plank en die wordt morgen gepubliceerd in de nieuwste editie van Nieuwe Revu. Wie hij daarin door het slijk haalt, is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Shirma Rouse reageert op fatshaming: 'Ik ga gewoon in badpak'

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore