Entertainment

Rens Kroes over miskraam: 'Het voelde al een tijdje niet goed'

25 augustus 2020 11:37 Aangepast: 25 augustus 2020 11:53
Rens Kroes Beeld © ANP

Influencer Rens Kroes is nu in blijde verwachting van haar kindje, maar verloor vorig jaar na negen weken zwangerschap een tweeling. De zus van Doutzen Kroes vertelt in 'Grazia' openhartig over haar verlies.

"Ik wist meteen: deze komt er écht in oktober"

"Ik dacht: wat mooi, wat bijzonder, ik mag een zieltje in me dragen", vertelt de 33-jarige Kroes. "Het voelde al een tijdje niet goed, en toen verloor ik dus eerst het ene kindje en vlak daarna het tweede. Ja, het bleek een tweeling te zijn. Ik had nog geen echo gehad - daar waren we nogal laat mee. Het was een periode van heel erg schrikken en pijn. Maar het is ook bijzonder dat je lichaam zegt: Er klopt iets niets met deze kindjes, dus ik laat het los."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Rens Kroes showt babybuik mét mooie boodschap

Kroes wil haar miskraam bespreekbaar maken door dit verhaal te vertellen. "Ik hoor zo veel om me heen dat vrouwen dit ook hebben meegemaakt. Als ik er open over praat, reageert er vaak iemand met: 'O ja, ik had ook een miskraam.'" Ze had veel verdriet van het verlies, maar maakt zich geen zorgen over haar huidige zwangerschap. "Met dit kindje - ja, het is er eentje - voelde ik zo sterk dat het klopt. Ik wist meteen: deze komt er écht in oktober", vertelt ze. "Ik voel me heel goed; ik heb echt de perfecte zwangerschap. Ik ben helemaal niet ziek geweest, niks. Daar ben ik blij mee, want het had ook anders kunnen zijn natuurlijk, maar ik geloof ook wel dat dit komt doordat ik me heel goed heb voorbereid. Ik zat lekker in mijn vel toen ik zwanger werd, dat is zó belangrijk."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Rens Kroes deelt foto van prachtige babybump

"Veel vrouwen beginnen pas met een healthy lifestyle zodra ze zwanger zijn, maar ik denk dat het belangrijk is om daarvóór al goed in balans te zijn door gezond te eten, te bewegen en een goede mindset te hebben", gaat ze verder. "Ik denk dus wel twee keer na voordat ik flink aan de zure matten vol smaakstoffen en conserveringsmiddelen ga."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Rens Kroes zwanger van eerste kind

Ze leeft nu al toe naar haar bevalling: "Ik probeer mijn bevalling nu al te visualiseren en hoop dat het daardoor straks vanzelf goed gaat komen. Ik zeg tegen mijn kindje: 'Blijf daar nu nog maar even lekker zitten, straks gaan we dit met zijn tweetjes doen.'"

Onlangs gaf Rens nog een reactie op de kritiek richting haar zus Doutzen, zoals te zien is in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore