Entertainment

Tim Hofman ziet een rol als talkshowhost wel zitten: 'Ligt me'

22 augustus 2020 08:58 Aangepast: 22 augustus 2020 13:02
Tim Hofman (2020) Beeld © NPO Op1 04-08-2020

Tim Hofman (32) ziet voor zichzelf wel een toekomstige rol als talkshowhost. De presentator mocht deze zomer drie keer invallen bij 'Op1' en dat beviel hem goed.

"Een pak aan doen en vragen stellen, ja, dat ligt me wel"

"Een pak aan doen en vragen stellen, ja, dat ligt me wel. Ik lees al vijftien jaar elke dag de krant, ken veel dossiers", zegt Tim in het AD. Hij benadrukt dat als hij echt goed wil worden dat hij er eigenlijk elke week of elke dag moet zitten. "Kijk naar Matthijs. Die was nog jonger dan ik nu en al hoofdredacteur van Het Parool. En Eva had al Het Journaal gedaan. Ik heb een route en ambities, maar dat is wel lange termijn, hoor. Ik denk dat ik het wel zou kunnen, maar het moet gestaag. Laat mij eerst nog maar even meters maken."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Tim Hofman vindt de wereld een bende voor huidige generatie

De reacties op zijn eerste Op1-uitzendingen waren wisselend. "Ik snap dat ik veel te leren heb. Dat ik een jonge telg ben. Dat het gemiddelde publiek dertig jaar ouder is dan ik. Er waren twee werelden. Op mijn Instagramaccount liep het storm met reacties van millennials en ook oudere mensen die het fijn vonden om dit te zien. De cijfers waren ook hoog. De mensen op Twitter, tja, dat ging stroef. Maar die hebben vaker moeite met mij."

Momenteel is Tim met zijn programma Over Mijn Lijk genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. In de video hieronder vertelt hij waarom van mening is dat het programma de ring verdient.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore