Entertainment

Oprah wil dat haar personeel stemt: geeft hen een vrije dag

20 augustus 2020 04:38 Aangepast: 20 augustus 2020 07:20

Oprah Winfrey (66) neemt de Amerikaanse presidentsverkiezingen zeer serieus en geeft haar werknemers op 3 november een dag vrij om hen in gelegenheid te stellen om te kunnen stemmen. Op die dag gaat Amerika naar de stembus om hun stem uit te brengen op de Democratische kandidaat Joe Biden of de huidige Republikeinse president Donald Trump. Dit meldt 'Deadline'.

"Hierdoor hebben mijn teamleden de tijd om hun mondkapjes op te zetten"

De media-mogul was tijdens het presidentschap van Barack Obama al zeer betrokken bij de politiek, zelfs zozeer dat Obama tijdens een persconferentie weleens grapte dat Oprah zijn 'bonus vice-president' was.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Oprah Winfrey aan de slag voor special HBO

Om er zeker van te zijn dat Oprah's werknemers de tijd en mogelijkheid hebben om te stemmen, geeft ze iedereen een 'gratis vrije dag'. Hiermee is haar onderneming het eerste mediabedrijf in de Verenigde Staten dat een dergelijke maatregel doorvoert. "Hierdoor hebben mijn teamleden de tijd om hun mondkapjes op te zetten, naar de stembus te gaan, ervoor te zorgen dat hun stem geteld wordt en eventueel nog op te treden als vrijwilliger bij stembussen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore