Ga naar de inhoud
Entertainment

Waarom criticaster Angela de Jong gisteren huilend voor de tv zat

Beeld © ANP

Na een zomerbreak vrezen programmamakers en presentatoren weer voor de columns van televisiekenner Angela de Jong (44). In haar eerste column ná haar vakantie haalde ze een nieuw programma ouderwets door de mangel, maar vandaag klinkt er een ander geluid: de o zo gevreesde Angela pinkte een traantje weg bij het kijken van 'Hello Goodbye'.

"Ergens halverwege Hello Goodbye rolde er een traan langs mijn wang"

Niemand is veilig voor de vileine pen van Angela de Jong, maar Hello Goodbye mag met hun tranentrekkende uitzending van maandagavond rekenen op lovende woorden van de journalist. "Het viel me ineens aan. Ergens halverwege Hello Goodbye rolde er een traan langs mijn wang", begint ze haar column in het AD.

"Wat raar was. Want het was heus een mooi gesprek dat Joris Linssen op dat moment voerde met een man die op Schiphol met zijn drie kinderen op twee lesbische vriendinnen stond te wachten. Maar zielig of beladen was het niet."

Angela
Lees ook:
Angela de Jong schrijft Wilfred Genee compleet de grond in

Maar hoe krijgen de programmamakers het dán voor elkaar om de televisiejournaliste een traantje te laten wegpinken? Daar heeft ze zelf inmiddels het antwoord op gevonden. "Toen realiseerde ik me dat het door de entourage kwam. Een volgepakt Schiphol. Hordes wereldreizigers die vrolijk zwaaiend het avontuur tegemoet gaan. Volslagen onbekenden die op elkaars lip staan te wachten om een dierbare weer in de armen te sluiten. Oh, die omhelzingen. Die zoenen. Kortom, het leven zoals het ooit was en waarvan niemand zich tot een half jaar geleden kon voorstellen dat het opeens anders zou zijn."

In combinatie met de timing, het programma werd vlak na de persconferentie van Mark Rutte uitgezonden, zorgde de aflevering voor een tranendal. "Maar dat neemt niet weg dat het hard binnenkomt als je door een programma als Hello Goodbye weer eens beseft welke vanzelfsprekende zorgeloosheid we in korte tijd zijn kwijtgeraakt."

Angela
Lees ook:
Angela de Jong vindt Dionne Stax van Koffietijd-niveau