Ga naar de inhoud
Entertainment

Benja Bruijning over pestverleden: 'Ik ben erdoor gegroeid'

Beeld © ANP

Benja Bruijning (36) heeft tegenwoordig een succesvolle carrière als acteur. Bovendien voelt hij zich gezegend met zijn partner Anna Drijver (36) en hun twee kinderen. Toch was zijn jeugd minder gezellig, vertelt hij aan 'Flair'.

"Iedereen is onzeker, denk ik, ik kon er alleen minder goed tegen"

Benja werd vroeger namelijk flink gepest. "Iedereen is onzeker, denk ik, ik kon er alleen minder goed tegen." Als hij dan ook terugkijkt op zijn pestverleden, zegt hij het volgende: "In retrospectief valt het mee bij mij, ik denk ook dat ik er door gegroeid ben."

Gelukkig kon hij altijd bij zijn ouders terecht op het moment dat het minder ging. "Het was liefdevol, we konden overal over praten", zegt hij. Daarom was de klap extra groot toen zijn ouders gingen scheiden, op zijn zeventiende. "Dat was wel traumatisch."

Anna
lees meer:
Anna Drijver en Benja Bruijning verwelkomen zoontje

In die periode zocht Benja zijn vrienden op en tegelijkertijd veranderde zijn leven. "Ik begon grappen te maken in de klas, daar kwam ruimte voor, niet lang daarna speelde ik in een film, daarna een soap, ineens ging het heel goed met me. En thuis kon ik zijn wie ik was." Inmiddels is de acteur dan ook in veel films te zien en heeft hij zijn leven op rolletjes.

In november werden Benja en Anna voor de tweede keer ouders. In de video hieronder vertelt Benja hoe dat voor hen was.

Kersverse papa Benja Bruijning onthult hoe het met de kleine gaat

00:35