Entertainment

Arjen Lubach zag wereldhit aan zijn neus voorbij gaan

19 augustus 2020 12:03 Aangepast: 19 augustus 2020 12:46
Arjen Lubach Beeld © ANP

Arjen Lubach (40) is niet blij met de manier waarop een goede vriend hun gezamenlijke nummer heeft verkocht aan een grote artiest. Dat zegt hij woensdag in 'De 538 Ochtendshow' met Frank Dane (38) naar aanleiding van zijn nieuwe boek. Volgens de dj zou het gaan om het nummer 'Firestone' van Kygo.

"Mijn grootste wraak zou zijn dat ik ooit zelf nog een wereldhit schrijf"

Frank vraagt of hij 'Firestone' mag draaien, omdat hij op internet gevonden heeft dat dat het desbetreffende nummer is. "Je schrijft in het boek dat je een liedje hebt gemaakt en dat is de grootste hit van 2014 geweest. Die is naar een Noorse producer gegaan. Je bent door een vriend genaaid, want je hebt er geen enkele credit voor gekregen terwijl je er aan mee hebt gewerkt", verklaart hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Arjen Lubach stopt met Zondag met Lubach: hoogtepunt stoppen

Arjen wil niet zeggen of het ook daadwerkelijk om dat nummer gaat. "Het verhaal in het boek, maar dat moet je maar lezen, is dat ik heb meegewerkt aan een liedje en dat er inderdaad een vriend is geweest die zonder mij daar in te kennen terwijl het bedoeld was voor ons gezamenlijke project, het nummer heeft verkocht aan iemand anders. Op een gegeven moment hoorde ik het op de radio ineens."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Lubach verzint ludieke actie om nieuwe boek te promoten

De Zondag met Lubach-maker besloot er uiteindelijk niets mee te doen. "Het levert zoveel negatieve energie op. Mijn grootste wraak zou zijn dat ik ooit zelf nog een wereldhit schrijf. Karma-technisch geeft me dat veel meer voldoening."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuKk:

Arjen Lubach werkt aan nieuwe theatervoorstelling

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore