Zondag met Lubach

Arjen Lubach stopt met wekelijks tv-programma: 'Op hoogtepunt stoppen'

19 augustus 2020 04:52
Presentator, schrijver, cabaretier en muziekproducent Arjen Lubach. Beeld © ANP

Presentator Arjen Lubach gaat stoppen met zijn wekelijkse tv-programma Zondag met Lubach. Dat schrijft hij in zijn boek 'Stoorzender', dat vandaag verschijnt. Lubach houdt op met het programma omdat hij 'op het hoogtepunt wil stoppen'.

"Er is een beperkt aantal heel zware onderwerpen dat zich leent voor twintig minuten boosheid en verontwaardiging", schrijft Lubach in zijn boek. De cabaretier zegt in het boek dat hij wel met hetzelfde team verder wil werken aan andere projecten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Lubach komt na zeven jaar met nieuw boek

Volgende maand begint het twaalfde seizoen van Zondag met Lubach. Het is niet duidelijk of dat al het laatste seizoen wordt van het programma. Het programma bestaat sinds 2014 en ontpopte zich de afgelopen jaren tot een van de grote kijkcijfershits van de publieke omroep.

Bijna 2 miljoen kijkers

Drie jaar geleden sleepte Lubach er een Televizier-Ring mee in de wacht. Eerder dit jaar keken er wekelijks bijna 2 miljoen Nederlanders naar het programma. Een aflevering over marketingbedrijf RUMAG zorgde in het voorjaar voor veel ophef en leverde het Rode Kruis uiteindelijk ruim 250.000 euro op.

In zijn boek Stoorzender doet Arjen Lubach verslag van twee jaar uit zijn bewogen bestaan en schrijft hij ongebruikelijk persoonlijk over Zondag met Lubach, muziek, comedy, televisie, politiek, het leven en de liefde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Lubach onder vuur na misplaatste grap over prinses Ariane

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore