Entertainment

Concertagenda André Rieu blijft voorlopig leeg

18 augustus 2020 21:35 Aangepast: 19 augustus 2020 08:23
André Rieu Beeld © ANP

André Rieu ziet het niet zitten om op te treden zolang er coronamaatregelen als 1,5 meter afstand en niet meezingen gelden. De 70-jarige beklimt dan ook pas weer het podium als alles weer mag, zo vertelt hij dinsdagavond in de eerste aflevering van 'Humberto onderneemt' op RTL Z.

"1,5 meter, daar kan ik niks mee"

De impact van het coronavirus is groot voor het bedrijf van de 70-jarige 'koning van de wals'. Desondanks heeft André tot nu toe niemand van zijn 136 man vast personeel laten gaan. "Ik wil zoals we zijn door."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

André Rieu overtreedt de regels: 'Ziet er toch prachtig uit?'

Hoewel de crisis zijn gevolgen heeft en de violist niet weet hoe lang zijn bedrijf zonder concerten het hoofd boven water kan houden, weigert de muzikant nu al kleinschalig op te treden. "Ik heb al gezegd: die 1,5 meter, daar kan ik niks mee. Ik zie het gebeuren, dan kom ik de bühne op en laat ik iedereen zingen, maar dat mag dan niet. Dansen mag ook niet: forget it. Alles wat onze concerten zo leuk maakt, is nu verboden. Dus ik kan pas weer - en ik doe het ook pas weer - als alles mag."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriendschap André Rieu en Anthony Hopkins is híerdoor bekoeld

Fans hoeven in ieder geval niet te vrezen dat ze het laatste concert van André Rieu ooit al hebben gezien. Hij gaat nog lang niet met pensioen. "Ik ben nu 70 en ik word 140", aldus de violist. "Als ik dit nog twee jaar zou doen, dan is dit natuurlijk een onoverkomelijke ramp. Maar ik denk echt: ik ga gewoon door."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

André Rieu ziet het somber in voor zijn bedrijf

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore