Ga naar de inhoud
Entertainment

Touriya Haoud kroop door oog van de naald: 'Bijna overleden'

Touriya Haoud Beeld © ANP

Touriya Haoud (42) kwam eind vorig jaar tot de ontdekking dat ze lymfeklierkanker heeft. “Als ik die dag niet naar de eerste hulp was gegaan, was ik overleden", vertelt ze over de afgelopen emotionele maanden in 'Beau Monde'.

"Ik was waarschijnlijk aan orgaanfalen overleden als ik die dag niet naar de eerste hulp was gegaan"

Het model merkte in juni vorig jaar op in Marokko dat ze een soort zwelling in haar nek had, maar besloot geen actie te ondernemen. Daarnaast had Touriya ook last van huidproblemen, zoals eczeem en jeuk, maar ook dat wuifde ze weg als stress. Touriya: "Want ik had veel stress gehad met mijn ex. Stress over waar de kinderen gingen wonen. Voor mijn gevoel was dit gewoon de reactie van mijn lichaam daarop."

Touriya
Lees meer:
Touriya Haoud: 'Kanker is wake-up call voor mij'

De zwelling in haar nek bleef echter en ergens voelde ze wel dat er iets niet klopte. Haar klachten werden ook maar niet minder en op een gegeven moment woog Touriya nog maar 45 kilo. Lopen alleen al was een hele opgave. "Op de terugweg naar L.A. moest ik met een rolstoel het vliegtuig in worden gebracht omdat ik niet eens meer zelf kon lopen", zo vertelt Touriya openlijk tijdens het interview.

De volgende dag besloot ze eindelijk naar haar lichaam te luisteren en naar de spoedeisende hulp te gaan, waar ze meteen werd opgenomen. "De artsen vertelden me dat ik waarschijnlijk aan orgaanfalen was overleden als ik die dag niet naar de eerste hulp was gegaan, echt heel heftig."

Touriya
Lees ook:
Touriya Haoud na eerste chemokuren: 'Goed aangeslagen'

Inmiddels heeft ze de chemokuren achter de rug en voelt ze zich elke dag een beetje beter. Hierover zegt ze: "Officieel ben je pas na vijf jaar in remissie, en ik moet nog om de paar maanden op controle komen. Maar de dokter zei: ‘Ik maak me over jou geen zorgen.'" Op steun van voormalig beste vriendin Sylvie Meis hoeft Touriya niet meer te rekenen. "Nee, dat is helemaal over", bevestigt ze. "We hebben sinds 2014 geen contact meer en dat is goed zo."

Meer over Touriya lees je vanaf woensdag in de nieuwste Beau Monde.