Entertainment

Albert Verlinde over Sander Schimmelpenninck: 'Sodemieter toch op'

18 augustus 2020 12:25 Aangepast: 18 augustus 2020 17:26
Albert Verlinde en Sander Schimmelpenninck Beeld © ANP

Sander Schimmelpenninck (36) heeft een maas in de wet gevonden om tóch zijn Zweedse liefje te kunnen bezoeken, ondanks de afgegeven code oranje. Albert Verlinde (59) vindt dat maar wat onverstandig en wees hem daarom terecht tijdens de uitzending van 'Shownieuws' gisteravond.

"Hij blijft het volhouden"

In plaats van naar Zweden af te reizen en twee weken door te brengen in quarantaine, ontmoeten Sander en zijn buitenlandse vlam elkaar in Denemarken. Dat schrijft hij in zijn column voor De Volkskrant. 'Omdat Zweden nog steeds op ‘oranje’ staat en ik donderdag gewoon Op1 moest presenteren, kon ik mij de verplichte twee weken thuisisolatie waarmee een bezoek aan Zweden bestraft wordt niet veroorloven', legt de presentator uit.

'Omdat mijn vriendin afspraken had in haar thuisstad Göteburg en dus niet naar Nederland kon komen, kwamen we op het idee om dan maar net buiten het Deense Helsingor samen te komen. Een smal stukje Kattegat scheidt die stad van het Zweedse Helsingborg, waarmee het met een snelle ferry verbonden is.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sander Schimmelpenninck met dood bedreigd na Alexia-uitspraak

Een slimme oplossing, maar Albert vindt het belachelijk. "Waar het mij voornamelijk om gaat: hij heeft al iets over zich heen hangen van een betwetertje, dat studentje dat altijd gelijk wil hebben", stelt hij fel. "En dan zegt hij iets over een minderjarig prinsesje, dan weer iets over dat Zweden zo fantastisch is met die volle terrassen in coronatijd. En dan schrijft ‘ie zo’n column waarin hij gaat rechtvaardigen dat hij dat een tijdje geleden gezegd heeft en dat Zweden het hartstikke goed doet nu. Dan denk ik: sodemieter nou toch op. Slik het nou in, zeg gewoon: stom dat ik dat soort dingen heb gezegd. Maar hij blijft het volhouden."

Update: Sander heeft ondertussen ook zelf gereageerd op de uitspraken van Albert.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sander Schimmelpenninck oogst lof met Zweden doen het anders

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore