Entertainment

Deze artiesten vochten het uit met een break-upsong

22 augustus 2020 12:45
Beeld © Getty Images

Miley Cyrus heeft afgelopen week opnieuw een break-upsong over haar ex Liam Hemsworth uitgebracht, maar ze is lang niet de enige die haar ex er flink van langs geeft met een liedje.

Miley Cyrus

Ze kan bijna wel de queen van break-upliedjes genoemd worden: Miley Cyrus. 'Wrecking Ball', 'Slide Away' en 'Midnight Sky' gingen allemaal over haar ex-man Liam Hemsworth. Vooral in 'Slide Away' moest de acteur eraan geloven. Hierin beschuldigde ze hem van alcohol- en drugsgebruik en daar had Miley geen zin meer in.

Maar laten we ook niet vergeten dat Miley ook haar ex-vriendje Joe Jonas te grazen nam met het nummer '7Things'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liams Hemsworht nog altijd ontdaan van breuk met Miley Cyrus

Taylor Swift

Wie ook genoeg muzikale inspiratie uit haar liefdesleven haalt, is Taylor Swift. Ze heeft met heel wat bekende mannen gedate en schreef bijna over al haar ex-lovers een liedje. Van 'We Are Never Ever Getting Back Together' tot 'I Knew You Were Trouble', ze liet niets van de mannen heel. En die mannen waren er nogal wat. Ze schreef onder meer een lied over John Mayer, Joe Jonas, Taylor Lautner, Jake Gyllenhaal en Harry Styles.

Justin Timberlake

Ze waren lange tijd hét it-koppel en droegen zelfs matchende outfits: Justin Timberlake en Britney Spears. Toch gingen ze zo'n twintig jaar geleden uit elkaar en dat kwam volgens Justin door een slippertje van Britney. Hij wijdde er zelfs het nummer 'Cry Me a River' aan. Hierin beschuldigt hij de zangeres van vreemdgaan, iets dat de man in kwestie zelf aan Justin zou hebben verteld: 'You don't have to say, what you did. I already know, I found out from him.' Iets wat Britney overigens nooit heeft bevestigd.

Britney Spears

Kort na 'Cry Me a River' uitkwam, kwam Britney met haar eigen break-upsong. 'Everytime' is misschien nog wel een van Britney's meest kwetsbare nummers. Ze heeft overigens nooit bevestigd dat het nummer over Justin gaat, maar met teksten als 'I guess I need you baby' en 'What have I done?' was het voor veel mensen duidelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader Britney Spears vindt #FreeBritney-beweging een grap

P!nk

In 2008 lag zangeres P!nk in scheiding met haar man Carey Hart. Hij zou zijn vreemdgegaan, iets dat ze naar alle waarschijnlijkheid bevestigt in het nummer 'So What'. Het nummer begint met de tekst: 'I guess I just lost my husband, I don't know where he went.' Uiteindelijk raakte ze haar man toch niet kwijt, want de twee kwamen er weer samen uit. Carey schitterde zelfs in de videoclip van het nummer.

Ariana Grande

'Thank U, next' gaat niet over één ex, maar over al haar exen. Ariana Grande had nogal een aantal onstuimige liefdesjaren achter de rug en besloot ze allemaal te behandelen in het nummer. Ze ging eerst met Big Sean, maar na de break-up kreeg ze iets met Ricky Alvarez. Daarna was ze samen met Mac Miller. Het stel ging uit elkaar en kort daarna overleed de rapper aan een overdosis. Niet lang na de breuk kreeg ze wat met Pete Davidson. Ze besloten zelfs te gaan trouwen, maar na een maand verloofd te zijn gingen ze toch uit elkaar. In 'Thank U, Next' hield de zangeres het bescheiden. Ze bedankte al haar exen voor alles dat ze haar geleerd hebben, maar het was ook wel weer tijd voor de volgende. Next!

Justin Bieber

Selena Gomez kreeg het zwaar te verduren in het nummer 'Love Yourself' van Justin Bieber. Vooral de zin 'My mama don't like you, and she likes everyone' windt er geen doekjes om.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Foto's: Justin Bieber en vrouw Hailey laten zich opnieuw dopen

Selena Gomez

Selena Gomez heeft aardig wat break-upsongs op haar naam staan, maar vooral 'Lose You To Love Me' sloeg in als een bom. Het nummer werd kort na de bruiloft van Justin en Hailey Bieber uitgebracht. Selena zingt over haar relatiegeschiedenis met Justin, maar stelt ook dat de relatiebreuk ertoe heeft geleidt dat ze van zichzelf houdt.

Perrie Edwards

De boodschap van het nummer 'Shout Out to My Ex'  van Little Mix is duidelijk: Perrie Edwards is he-le-maal klaar met Zayn Malik. Het stel was korte tijd verloofd, maar hij verliet haar en korte tijd later was hij met Gigi Hadid. Zelfs details over hun seksleven kwamen aan bod in het nummer: 'Hope she's gettin' better sex, hope she ain't fakin' it like I used to.' Au!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hint Zayn met nieuwe tattoo op verloving met Gigi Hadid?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore