Entertainment

Shirma Rouse reageert op opmerkelijke column in Nieuwe Revu

14 augustus 2020 15:14
Shirma Rouse Beeld © ANP

'Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden.' Het is slechts één van de opmerkelijke zinnen uit de column van Herman Brusselmans (62) over Shirma Rouse (40) in 'Nieuw Revu'. De Belgische schrijver haalt de zangeres compleet door de mangel en Shirma ziet zich nu genoodzaakt te reageren.

"Ik kreeg zóveel liefde"

Middels een video op Instagram laat Shirma weten dat ze de afgelopen dagen is overspoeld met liefde. "Ik kreeg zóveel liefde. Lieve berichten van iedereen. Ik voel me geliefd." Ze bedankt iedereen voor alle reacties die ze heeft gehad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Shirma Rouse over hoe ze meer dan 50 kilo afviel

Toch is ze niet uit het veld geslagen door de column. "Wat je moet weten: ik ben niet klein te krijgen." De zangeres vertelt dat ze al haar hele leven te maken heeft met commentaar. "Voor hem zijn er een hoop mensen die dat hebben geprobeerd, maar ik heb daar geen tijd voor." Eigenlijk wilde ze niet op de commotie in gaan, maar omdat ze zoveel reacties heeft gehad wil ze toch laten weten dat het goed met haar gaat. "Oprecht: I'm good."

De column ging vooral over het gewicht van Shirma, die de afgelopen tijd vijftig kilo is afgevallen. "Ook al weeg ik vijftig kilo zwaarder dan dat ik nu ben, ik ben nog steeds ten alle tijden hot."

Herman Brusselmans staat bekend om zijn satirische schrijfwijze, maar veel mensen vinden dat hij de plank misslaat met zijn stuk. Er valt onder meer te lezen: ‘Ze kon door de vetzucht in haar kaken moeilijk praten, maar zingen ging dan weer wel’, gaat hij verder. ‘Ze moest bij voorkeur als achtergrondzangeres optreden, want als ze vooraan zou staan, zou je de rest van het orkest niet kunnen zien (…) Nee, een slank meisje is ze niet.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Shirma Rouse straalt opnieuw op transformatiefoto

Jim Bakkum neemt het ook op voor de zangeres en noemt de column beneden alle peil. 'Shirma is sterk. Heel sterk. Maar er zijn zoveel mensen die minder sterk zijn. En dan kan één opmerking, één woord en in dit geval één column fataal zijn. Alsjeblieft lieve mensen, laten wij het voorbeeld zijn voor nieuwe generaties', schrijft hij op Instagram.

Dik of dun: waar bemoeien sommige mensen zich toch mee? Marieke Elsinga werd onlangs nog gevraagd als gezicht voor een afslankmerk en dat raakte haar ontzettend. Je ziet het in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore