Entertainment

Mogelijk nog twee Twilight-boeken op komst

14 augustus 2020 04:18 Aangepast: 14 augustus 2020 09:42

De schrijfster van de Twilight-reeks is van plan nog twee boeken rond die bovennatuurlijke wereld uit te geven. Dat heeft Stephenie Meyer (46) laten weten nu haar nieuwe spin-off 'Midnight Sun' een grote hit is.

Midnight Sun vertelt het verhaal van de razend populaire reeks vanuit een ander perspectief. In de originele vier boeken van Meyer, Twilight (2005), New Moon (2006), Eclipse (2007) en Breaking Dawn (2008), is tiener Bella de verteller, in het nieuwe boek is dat vampier Edward.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doodsoorzaak Twilight-ster en vriendin bekend

De boekenreeks werd tussen 2008 en 2012 in vier delen verfilmd. Ook de films met Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner in de hoofdrollen van Bella, Edward en weerwolf Jacob waren een groot succes.

Meyer schreef een groot deel van Midnight Sun al in de tijd waarin haar eerste boeken werden verfilmd. In 2008 lekten de eerste twaalf hoofdstukken van het boek online, waarna de auteur ophield met schrijven. Begin deze maand kwam het boek redelijk onverwacht alsnog uit.

Alhoewel de schrijfster in interviews meermaals heeft aangegeven niet meer in de duistere vampierenwereld van Twilight te willen duiken, vertelde ze donderdag bij een lezing voor een Britse boekenwinkelketen dat ze toch ideeën heeft voor nog twee boeken in de reeks. Waar die precies over gaan liet ze niet weten, maar fans zullen wel nog even geduld moeten hebben; Meyer is van plan eerst aan een gloednieuw verhaal te beginnen, en pas daarna de Twilight-boeken op te pakken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fans weten het zeker: 'Nieuw Twilight-boek op komst'

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore