Entertainment

Shirma Rouse door het slijk gehaald in column Herman Brusselmans

12 augustus 2020 21:08 Aangepast: 12 augustus 2020 21:20
Shirma Rouse Herman Brusselmans Beeld © ANP

De Vlaamse schrijver Herman Brusselmans (62) beledigt in zijn column voor 'Nieuwe Revu' elke week een 'overschat persoon uit de wereldgeschiedenis'. Deze keer is zangeres Shirma Rouse (40) het onderwerp van zijn vinnige teksten. En ze krijgt er flink van langs.

"Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden"

Shirma heeft afgelopen jaar de knop omgezet en is al meer dan 50 kilo afgevallen. "Als je iedereen het beste gunt, dan moet je jezelf ook het beste gunnen", vertelde ze eerder in AD over haar strijd tegen de kilo's. "Het is meer tijd investeren in jezelf. Dat stukje zelfliefde, dat is de essentie."

Volgens Herman, die bekend staat om zijn satirische schrijfwijze, heeft ze nog een lange weg te gaan. 'Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden', pest hij haar in zijn column. 'Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Shirma Rouse over hoe ze meer dan 50 kilo afviel

Shirma wordt flink door het slijk gehaald in het stuk. ‘Ze kon door de vetzucht in haar kaken moeilijk praten, maar zingen ging dan weer wel’, gaat hij verder. ‘Ze moest bij voorkeur als achtergrondzangeres optreden, want als ze vooraan zou staan, zou je de rest van het orkest niet kunnen zien (…) Nee, een slank meisje is ze niet.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Shirma Rouse straalt opnieuw op transformatiefoto

Al dat gedoe over iemands gewicht is juist iets waar Miljuschka Witzenhausen he-le-maal klaar mee is. In deze video legt ze uit waarom we onszelf zouden moeten accepteren zoals we zijn:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore