Ga naar de inhoud
Entertainment

Grote eer voor Netflix: brengen musical over prinses Diana uit

Prinses Diana in haar iconische jurk Beeld © GettyImages

De musical 'Diana: A New Musical' over het leven van de Britse prinses Diana die dit voorjaar voor het eerst te zien moest zijn op Broadway in New York krijgt een bijzondere première. Het stuk is namelijk eerst te zien op Netflix, zo maakten producers Grove Entertainment, Frank Marshall en The Araca Group woensdag bekend.

Het is voor het eerst dat een Broadway-productie eerst op televisie te zien is en daarna pas in het theater. De première stond eigenlijk voor 31 maart gepland, maar daar moest een streep door vanwege de coronacrisis. Vlak voor New York op slot ging werden nog wel een aantal try-outs van Diana opgevoerd. De musical heeft inmiddels een nieuwe openingsdatum gekregen: op 25 mei 2021.

Prinses
Lees ook:
Prinses Diana's 'Travoltajurk' weer te zien voor publiek

Diana vertelt het leven van de Britse prinses, die haar sprookjeshuwelijk met prins Charles uiteen zag spatten en sinds haar toetreding tot de koninklijke familie dagelijks de voorpagina's van de Britse tabloids sierde. In 1997 kwam Lady Di om het leven door een noodlottig ongeval in Parijs.

Kristen
Lees ook:
Kristen Stewart speelt prinses Diana in nieuwe film

Het stuk, met Jeanna de Waal in de hoofdrol, wordt voor Netflix zonder publiek opgenomen in het Longacre Theater. Wanneer Diana op de streamingdienst verschijnt, is nog niet bekend.

'Nieuwe
Lees ook:
'Nieuwe Netflix-docu claimt dat prinses Diana zich van het leven wilde beroven'

Eerder dit jaar boekte Netflix' concurrent Disney+ veel succes door de hitmusical Hamilton online beschikbaar te maken.