Entertainment

Ilse DeLange wint prestigieuze countryprijs

12 augustus 2020 13:40 Aangepast: 12 augustus 2020 14:54
Ilse DeLange Beeld © ANP

Ilse DeLange heeft een grote Amerikaanse countryprijs gewonnen. Dat schrijft de zangeres op haar Instagram.

"Jij verdient deze erkenning zo erg, voor alles wat je hebt bereikt met je muziek, televisie en met je festival in Holland, waar ik de eer had om aan deel te nemen"

De Twentse won de Jeff Walker Global Country Artist Award, een prijs van de Amerikaanse Country Music Association (CMA). De onderscheiding wordt uitgereikt aan een uitstekende artiest van buiten de Verenigde Staten, die heeft bijgedragen aan de populariteit van countrymuziek en het onder de aandacht brengen van countrymuziek in hun eigen land.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ilse DeLange boekt opnieuw succes in Duitsland

In een filmpje dat DeLange deelt op Instagram spreekt Carrie Underwood, een Amerikaanse countryzangeres die lange tijd de uitreiking van de CMA Awards presenteerde, haar toe vanuit Nashville. "Jij verdient deze erkenning zo erg, voor alles wat je hebt bereikt met je muziek, televisie en met je festival in Holland, waar ik de eer had om aan deel te nemen. Ook kom je op voor en help je nieuwe artiesten. Gefeliciteerd!"

"Nashville is mijn tweede huis", schrijft DeLange op Instagram. "Het is van grote invloed geweest op mijn muzikale leven." De zangeres bedankt Underwood voor deze ongelooflijke verrassing en aardige woorden.

Ilse timmert hard aan de muzikale weg. In gesprek met RTL Boulevard vertelt ze er meer over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore