Entertainment

'Duistere' reboot The Fresh Prince of Bel-Air in de maak

11 augustus 2020 19:32 Aangepast: 11 augustus 2020 21:00
Beeld © NBC/Peacock

Er is een reboot van de serie The Fresh Prince of Bel-Air op komst. Anders dan de originele sitcom uit de jaren 90 is de nieuwe versie een dramaserie, melden Amerikaanse media dinsdag.

De reeks wordt gebaseerd op de viral video die regisseur en superfan Morgan Cooper vorig jaar uitbracht. In die neppe trailer laat Morgan zien hoe het verhaal van de originele serie ook een drama had kunnen zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jason Derulo slaat gebit Will Smith aan gort met golfclub

Morgan schrijft mee aan de nieuwe serie, kruipt in de regiestoel en is daarnaast uitvoerend producent. Will Smith, de originele Fresh Prince, is ook een van de uitvoerend producenten. Net als onder anderen de oorspronkelijke bedenkers Andy en Susan Borowitz.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie noemde Will Smith vaak n-woord

Het is nog niet duidelijk waar het project straks te zien zal zijn. Er worden gesprekken gevoerd met verschillende streamingdiensten. Kanshebbers lijken HBO Max en Peacock, de streamingdienst van NBC. Eerstgenoemde heeft momenteel de streamingrechten van de oude serie en NBC zond de serie in de jaren 90 uit op televisie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple betaalt 120 miljoen voor slavernijfilm Will Smith

Fresh Prince was van 1990 tot en met 1996 te zien en betekende de grote doorbraak van Will. Hij speelde een fictieve versie van zichzelf die van zijn ruige buurt in West Philadelphia verkast naar zijn rijke oom en tante in de sjieke wijk Bel-Air in Los Angeles.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore