Entertainment

Eerste nummer 1-hit voor Harry Styles in Verenigde Staten

10 augustus 2020 20:09 Aangepast: 10 augustus 2020 20:54
Beeld © ANP

Het is Harry Styles gelukt. Voor het eerst staat de zanger bovenaan de Billboard Hot 100. Nooit eerder voerde de Brit de belangrijkste Amerikaanse hitlijst aan, niet solo en ook niet met One Direction. Zo meldt Billboard maandag.

De 26-jarige zanger is deze week van de zevende naar de eerste plek gestegen met zijn single 'Watermelon Sugar'. Harry's hoogst genoteerde positie daarvoor, een vierde plek, behaalde hij in 2017 met 'Sign of the Times'. Eerder dit jaar stond de zanger ook op de zesde plaats met 'Adore You', net als 'Watermelon Sugar' van zijn tweede soloalbum Fine Line.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry Styles in zijn eentje al goed voor 50 miljoen

Harry is het tweede oud-lid van One Direction dat de Billboard Hot 100 aanvoert. Zayn Malik deed dit al in 2016 met 'Pillowtalk'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Is dit het geheime TikTok-account van Harry Styles?

One Direction stond nooit op de eerste plaats. Met 'Best Song Ever' scoorde de boyband in 2013 wel een tweede plek. Ook met vijf andere nummers stond de groep in de top tien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry Styles ziet af van Noord-Amerikaanse tournee

Of Harry ooit nog samen met zijn collega's in de hitlijst komt, is maar de vraag. One Direction kondigde in 2016 aan een pauze te nemen, maar kwam vervolgens niet meer bij elkaar. Kort daarvoor stapte Zayn uit de band.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore