Ga naar de inhoud
Entertainment

Waylon verdedigt keuze Jan Smit als nieuwe coach The Voice

Jan Smit en Waylon Beeld © ANP

Jan Smit (34) is de nieuwe coach in het aanstaande seizoen van 'The voice of Holland', maar niet iedereen is even blij met de keuze. Coach Waylon (40) voelt zich daarom genoodzaakt in de bres te springen voor zijn nieuwe collega. 

"Jan zijn professionele carrière is langer dan die van ons allen in de stoel"

'Ik zie en hoor alweer een hoop mensen bitchen over het nieuwe seizoen van The voice of Holland omdat Jan Smit de nieuwe coach is', schrijft Waylon als tegenreactie op zijn Instagram. 'Even een kleine reminder van mijn kant: Jan zijn professionele carrière is langer dan die van ons allen in de stoel en qua goud en platina stijgt hij ver boven ons uit. Jan hoort zeker in die stoel!'

William
Lees meer:
William Rutten deelt bijzonder feitje over Voice-foto Jan Smit

Jan Smit is dan misschien de nieuwe coach van The voice of Holland, dat betekent niet dat de zanger weer volop aan de bak gaat. De Volendammer, die herstellende is van een burn-out, blijft het ook de komende tijd rustig aan doen. Optreden ziet hij voorlopig dan ook nog niet zitten, maar plaatsnemen op de bekende rode draaistoelen van de talentenjacht wilde hij wel. 

Jan zei afgelopen vrijdag in RTL Boulevard dat hij het een enorme eer vindt om coach te worden in The Voice. "Ik ben er ongelooflijk trots op dat ik deel uit ga maken van de spraakmakende show waar talenten zichzelf in de kijker kunnen zingen", aldus de zanger. Hij is er - na er een tijd tussenuit te zijn geweest - dan ook helemaal klaar voor. "Na een periode van rust heb ik zin om mij weer onder te dompelen in allerlei soorten muziek, nieuw talent te begeleiden en ervoor te zorgen dat team Jan het elfde seizoen van The Voice gaat winnen!"

Jan Smit geen contact gehad met Lil' Kleine over The Voice

02:06
Waylon
Lees ook:
Waylon en Bibi letten niet op de kleintjes tijdens dure vakantie

Met de komst van Jan zijn alle vier de coaches van het elfde seizoen van de zangwedstrijd bekend. Anouk, Ali B en Waylon behouden hun plek op de rode draaistoel. De opnames van de Blind Auditions gaan begin september van start. Het programma is dit najaar te zien op RTL 4.