Entertainment

Akwasi: 'Golden retrievers beter vertegenwoordigd in politiek'

08 augustus 2020 10:20 Aangepast: 08 augustus 2020 13:10
Akwasi Beeld © ANP

Akwasi (32) hoopt dat er snel een partij die opkomt voor mensen van kleur in de Tweede Kamer komt. De rapper en muzikant vindt het onbegrijpelijk dat dieren nog beter zijn vertegenwoordigd in Nederland, vertelt hij in 'Het Parool'.

"Er zit wel een Partij voor de Dieren in het parlement, maar geen partij voor mensen van kleur"

"Er zit wel een Partij voor de Dieren in het parlement, maar geen partij voor mensen van kleur. Golden retrievers zijn in de Tweede Kamer beter vertegenwoordigd dan mensen van kleur", zegt Akwasi. Hij ziet een mooie rol weggelegd voor Sylvana Simons en haar partij BIJ1. "Ze zou er zoveel goed werk kunnen doen. Ik ken haar persoonlijk, ja. Kenden maar meer mensen haar echt. Ze is een super sympathiek mens."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opbrengst racismetrack Akwasi en Frenna naar goede doel

"Als iemand in Nederland heeft ondervonden wat racisme is, is zij het. Ik hoop ook dat ze volgend jaar tot Kamerlid wordt verkozen", aldus Akwasi, die in juni van alles over zich heen kreeg na zijn veelbesproken speech tijdens het Black Lives Matter-protest op De Dam in Amsterdam. Hij haalde daarin uit naar Zwarte Piet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader Akwasi wilde dat rapper excuses maakte voor Dam-speech

"Ik heb nooit een blad voor de mond genomen, droeg altijd al het hart op de tong. Alleen heb ik op de Dam iets gezegd dat blijkbaar zo recht voor zijn raap was dat mensen er heel oncomfortabel van worden. Ik ben bedreigd, ja. En natuurlijk doet dat me wat, maar ik laat me er niet door van de wijs brengen", zegt Akwasi. "Het gaat ook niet om mij, weet je. Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore