Entertainment

Woedende reacties op complotfilmpje Lange Frans

06 augustus 2020 14:32 Aangepast: 06 augustus 2020 14:37
Beeld © ANP

Lange Frans (39) heeft met een anderhalf uur durende podcast voor flink wat ophef gezorgd. De rapper heeft namelijk in gesprek met 'graancirkelspecialiste' Janet Ossebaard (53) nogal zorgwekkende uitspraken gedaan over een potentiële aanslag op premier Rutte.

"Ik kan goed schieten. Het is niet dat ik zou missen"

Een videofragment waarin Lange Frans en Janet Ossebaard hun opzienbarende uitspraken doen gaat momenteel het hele internet over. De twee bespreken op de beelden verschillende complottheorieën en hebben het daarbij ook over een aanslag op Mark Rutte. Zo beschrijven ze de premier als ‘een van de mensen die we gaan zien vallen’. De rapper vraagt zich vervolgens zelfs af of ‘we het zelf moeten doen’, maar Janet en hij willen hun vingers er niet aan branden. “Ik kan goed schieten”, stelt Frans. “Het is niet dat ik zou missen. Maar mijn hoofd zegt, ik hou van die nachtrust.”

Janet laat weten: “Ik ga het niet doen, want ik wil graag mijn karma schoonhouden. Maar dat betekent wel dat we hulp nodig hebben.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doutzen Kroes: 'Willen media en regering ons wel gezond hebben?'

Het filmpje met de uitspraken is ook in de politiek niet onopgemerkt gebleven. Zo deelt ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers op social media: ‘Deze dagdromen van Lange Frans en mevrouw Ossebaard zijn doodeng.’ CDA-kamerlid Pieter Omtzigt reageert verbolgen. ‘Je wil Rutte niet in onze democratie? Prima, dan richt je een eigen partij op of je stemt op een bestaande andere partij in 2021. Dit gesprek is een bizarre en gevaarlijke (en strafbare?) fantasie.’

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Andrea Bocelli doet bizarre corona-uitspraken: 'Waar is dit voor nodig?'

Ook BNNVARA-presentator Tim Hofman verbaast zich over het fragment en noemt het een ‘hallucinant gesprek’. Hij omschrijft het duo bovendien als ‘clowns’.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doutzen Kroes: 'Coronavragen kregen ook veel steun'

Onbekende Nederlanders reageren al net zo verbouwereerd. ‘Ik dacht oprecht dat ik naar een parodie keek, maar Lange Frans is serieus?’ schrijft iemand bijvoorbeeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore