Entertainment

Netflix-ster Daisy Coleman overleden op 23-jarige leeftijd

06 augustus 2020 11:28 Aangepast: 07 augustus 2020 13:27
Beeld © Netflix

Daisy Coleman, die te zien was in de Netflix-documentaire 'Audrie en Daisy', is op 23-jarige leeftijd overleden. In de hartverscheurende documentaire worden twee tieners aangerand door hun zogenaamde vrienden, online vernederd en in hun omgeving voor schut gezet.

"Ze was mijn beste vriendin en een geweldige dochter"

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis).

De moeder van Daisy bevestigde het nieuws dat haar dochter zichzelf van het leven heeft beroofd aan TMZ: "Ze was mijn beste vriendin en een geweldige dochter. Ik denk dat ze het moest laten lijken alsof ik zonder haar zou kunnen leven. Ik kan het niet. Ik wil dat ik haar de pijn had kunnen ontnemen."

Daisy werd op 14-jarige leeftijd verkracht tijdens een feestje in Missouri, maar er werd nooit iemand verantwoordelijk gehouden voor het incident. "Ze is nooit hersteld van wat die jongens haar hebben aangedaan. Het is gewoon niet eerlijk, mijn meisje is weg."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix-geluidje had eigenlijk zó moeten klinken

Het verhaal van Daisy werd wereldwijd bekend toen Netflix in 2016 er een documentaire over maakte en Daisy en haar familie volgde. In de documentaire is te zien hoe Daisy probeert 'iets goeds' uit haar verleden te halen en een organisatie opricht om seksueel geweld onder scholieren te beëindigen en hulp te bieden aan de slachtoffers.

Audrie Pott werd aangerand in 2012 en beroofde zichzelf van het leven nadat ze de traumatische ervaring had doorgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Naya Rivera vrijdag postuum te zien in Netflix-serie

Daisy deed haar best om haar leven weer op te pakken na het incident, maar kreeg tegenslag na tegenslag te verwerken. Zo stierf vorig jaar haar jongere broertje bij een auto-ongeluk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore