Ga naar de inhoud
Entertainment

Dinand Woesthoff op zijn best als er iets op het spel staat

Dinand Woesthoff Beeld © ANP

Dinand Woesthoff (47) doet graag dingen waarbij iets op het spel staat. Als er een risico op falen is, is hij op zijn best. Dat zegt de voormalig frontman van Kane tegen 'BuzzE' aan de vooravond van zijn langverwachte comeback op het podium.

"Als je het brengt zoals je het in gedachten hebt, dan kan je daarin jezelf overwinnen"

Na jaren van muzikale stilte treedt Dinand donderdag voor het eerst weer op. In het Amsterdamse Bostheater in Amstelveen geeft hij in een intieme setting in vier dagen tijd acht shows.

"Ik heb er heel veel zin in. Op deze manier heb ik het nog nooit gedaan. Dat is prettig", zegt Dinand. "Er moet voor mij altijd iets op het spel staan. Je kunt namelijk ook falen en op je bek gaan. Maar als je het brengt zoals je het in gedachten hebt, dan kan je daarin jezelf overwinnen. Dat heb ik met deze gigs."

Dinand
Lees ook:
Dinand Woesthoff: doormaken overlijden Guusje was 'voorrecht'

Eigenlijk had Dinand, die de afgelopen vier jaar aan zijn eerste soloplaat werkte, 'groots en meeslepende' shows in zijn hoofd als het ging om zijn comeback, maar door de coronacrisis blijven die voorlopig nog achterwege. "Tegelijkertijd wilde ik dit ook altijd al een keer doen: kleine shows met alleen een gitarist. Niet in een theatersetting maar op bijzondere locaties waar de locatie alleen al een wauw-moment geeft."

Dinand
Lees meer:
Dinand Woesthoff kijkt nuchterder naar het leven door corona

Dat alle shows in no time waren uitverkocht, betekent veel voor Dinand. "Mensen hebben geen idee waar ze een kaartje voor hebben gekocht. Er zijn twee liedjes uit en that’s it. Fantastisch dat ze er toch zoveel vertrouwen en zin in hebben."

Voor het publiek blijft het nog even een verrassing wat ze te wachten staat. "Natuurlijk weet ik wat ik ga doen, maar ik weet nog niet hoe het gaat zijn", besluit Dinand. De eerste soloplaat van de zanger moet dit najaar uitkomen.

Dinand
Lees ook:
Dinand Woesthoff heeft emotionele boodschap voor oudste zoon

De zanger trouwde in 2003 met actrice Guusje Nederhorst, die een jaar later aan de gevolgen van borstkanker overleed. In Goede Tijden, Zomer Tijden sprak acteur Jim Geduld al eerder over de openhartige band die hij had met Guusje. Bekijk die video hieronder:

Goede Tijden, Zomer Tijden: Dorian moest GTST-relatie stilhouden

12:52
Lucy
Lees ook:
Lucy Woesthoff: 'Wij zijn een gezin met twee moeders'