Entertainment

FBI vindt wapens na huiszoeking bij YouTube-ster Jake Paul

06 augustus 2020 04:51 Aangepast: 06 augustus 2020 11:40
Jake Paul Beeld © Getty Images

Slecht nieuws voor YouTube-ster Jake Paul (23). De Amerikaanse federale politie, oftewel de FBI, heeft woensdag een bezoekje gebracht aan zijn villa. De 'feds' hadden toestemming om een huiszoeking te verrichten. Dit meldt zijn advocaat.

Jake, die meer dan 20 miljoen volgers heeft op het videoplatform, dook onlangs op in een video waarbij plunderingen in een winkelcentrum te zien waren in de staat Arizona. Hoewel de opnames dateren uit mei, toen er door de Verenigde Staten massale anti-rascisme demonstraties werden gehouden, wordt de YouTuber nu alsnog aangepakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook blackface-aflevering Golden Girls niet meer te streamen

Op beelden van de huiszoeking is te zien hoe grote vuurwapens uit het huis worden meegenomen. Het doorzoeken van Paul's huis zou een aantal uur in beslag hebben genomen, waarbij ook een arrestatieteam bij betrokken zou zijn geweest.

De YouTube-ster ontkent schuldig te zijn aan vergrijpen als illegale samenscholing en het illegaal betreden van geplunderde winkels. Paul's advocaat zegt dat zijn cliënt 'meewerkt aan elk mogelijk onderzoek'.

Paul, die ten tijde van de huiszoeking niet thuis was, werd bekend met video's waarin hij acteert, rapt en bokst. De 23-jarige is omstreden vanwege de uitbundige huisfeestjes die hij regelmatig geeft in zijn villa in de Californische plaats Calabasas, waar ondermeer ook de Kardashians en Britney Spears wonen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader Britney Spears vindt #FreeBritney-beweging een grap

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore