Ga naar de inhoud
Entertainment

Chris Hemsworth maakt carrièreswitch

Beeld © ANP

Chris Hemsworth (36) gaat voor National Geographic een special maken over haaien. De surfliefhebber gaat in 'Shark Beach' na waarom er steeds vaker haaienaanvallen voorkomen in zijn thuisland Australië.

"Ik heb een groot deel van mijn leven bij of in de oceaan doorgebracht"

Het programma is onderdeel van Sharkfest, de jaarlijkse themaweken over haaien van National Geographic. Die worden deze maand gehouden, de special van Chris is tijdens Sharkfest van 2021 te zien. Hij gaat daarvoor in gesprek met biologen, natuurbeschermers en medesurfers en neemt een duik met haaien om hun gedrag beter te begrijpen.

Chris
Lees ook:
Chris Hemsworth geeft kinderen online meditatieles

"Ik heb een groot deel van mijn leven bij of in de oceaan doorgebracht. Ik heb mijn achtertuin altijd gedeeld met haaien", vertelt de Thor-acteur in een persverklaring. "De laatste tijd zijn er zorgen om een toename in incidenten rond haaien. Het is cruciaal dat we haaien respecteren. Onze oceanen zijn afhankelijk van deze roofdieren voor een biodivers ecosysteem, maar we moeten ook leren onszelf tegen hen te beschermen. Dat is waar ik het over wil hebben in Shark Beach."

Bron: ANP/RTL Boulevard