Entertainment

Nieuwe troef Apple in strijd tegen Netflix: Leonardo DiCaprio

03 augustus 2020 21:57 Aangepast: 04 augustus 2020 09:32

Apple en Appian Way, de productiemaatschappij van Leonardo DiCaprio (45), gaan samenwerken. De twee hebben een deal van meerdere jaren gesloten voor diverse films en televisieprojecten, melden Amerikaanse media maandag.

De eerste twee producties zijn gelijk al aangekondigd. Zo verschijnt de film Killers of the Flower Moon van Martin Scorsese, met Leo in de hoofdrol, bij Apple+. Ook de thrillerserie Shining Girls, waarvan de acteur uitvoerend producent is, wordt uitgebracht bij de streamingdienst.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Leonardo DiCaprio bezig met serie over utopisch eiland

Leonardo is de zoveelste grote naam die voor Apple aan de slag gaat. Zo tekenden eerder onder anderen Oprah Winfrey, Julia Louis-Dreyfus, Justin Lin en Idris Elba een contract.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Ariana Grande koopt miljoenenvilla naast Leonardo DiCaprio

Vorige maand werd ook een samenwerking aangekondigd met de Maurice Sendak Foundation. De organisatie gaat exclusief voor de streamingdienst producties maken gebaseerd op de boeken en illustraties van Sendak, zoals Where The Wild Things Are (in het Nederlands bekend als Max en de maximonsters).

Dat Apple alles uit de kast trekt om Netflix te verslaan, moge dus duidelijk zijn. In de video hieronder zie je er alles over.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore