Entertainment

Lena Dunham kampt na vijf maanden nog met naweeën coronavirus

01 augustus 2020 15:17 Aangepast: 01 augustus 2020 15:46
Lena Dunham Beeld © Getty Images

Lena Dunham (34) heeft op Instagram bekendgemaakt dat ze in maart corona heeft gehad. De actrice ervaart nu, bijna vijf maanden later, nog altijd negatieve gevolgen van de ziekte.

"De zenuwen in mijn voeten brandden en m'n spieren wilden hun werk niet doen"

De 34-jarige Lena geeft onder de noemer 'My Covid Story' een uitgebreid en gedetailleerd verslag van haar strijd tegen het coronavirus. 'Het begon met pijnlijke gewrichten waarna de pijn gepaard ging met een verpletterende vermoeidheid. Toen kwam de koorts. Plotseling kwam mijn lichaam in opstand', schrijft de actrice.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Instagram tikt Madonna op vingers vanwege nepnieuws coronavirus

Lena vertelt dat ze zo'n drie weken ernstige klachten had en die tijd volledig geïsoleerd doorbracht. 'De zenuwen in mijn voeten brandden en m'n spieren wilden hun werk niet doen. Mijn handen waren gevoelloos. Ik kon geen harde geluiden tolereren. Ik kon niet slapen maar ik kon ook niet wakker worden. Ik verloor mijn smaak- en reukvermogen', zo somt Lena op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lena Dunham weer aan de slag voor HBO

De Girls-ster zegt dat ze zich 'een machine' voelde waarvan alle draden waren losgetrokken en vervolgens op de verkeerde plek waren teruggezet. Lena, die niet vertelt hoe ze corona opliep, wilde haar verhaal kwijt omdat ze om zich heen ziet dat veel mensen het virus onderschatten. 'Als je de juiste maatregelen neemt kan dat veel pijn voorkomen.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore