Entertainment

Johan Derksen haalt zijn neus op voor geld John de Mol

31 juli 2020 16:43 Aangepast: 31 juli 2020 17:41
Johan Derksen Beeld © ANP

Johan Derksen (71) gaat de helft van zijn salaris schenken aan twee goede doelen. Dat bevestigt hij vrijdag tegen 'BuzzE' na eerdere berichtgeving van het 'AD'. De 'Veronica Inside'-analyticus is tot dit besluit gekomen omdat hij 'niet wil overkomen als een zakkenvuller'.

"Ik had geen keus"

Vrijdagmiddag werd bekend dat Veronica Inside in september weer gewoon in de oude samenstelling terugkeert op tv, dus met Wilfred Genee als presentator en René van der Gijp en Johan als analisten. Zelf waren de mannen het er donderdag nog over eens geworden dat ze dan maar met het programma zouden stoppen, maar dat kon niet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Veronica Inside keert na de zomer gewoon terug op de buis

Talpa-baas John de Mol had zich namelijk vrijdag met het gesprek tussen de drie heren over de toekomst van het programma bemoeid en had Johan verteld dat hij - ook al zou hij dat misschien hebben gewild - contractueel gezien niet kon stoppen met het programma. "Ik had geen keus", aldus Johan. "Anders zou De Mol stappen ondernemen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen hoeft geen ander tv-programma na Veronica Inside

Johan had volgens John de Mol een contract dat hij uit moest dienen, maar om niet als 'een zakkenvuller' over te komen heeft de analist besloten om de helft van zijn riante salaris te doneren aan het goede doel. Een deel gaat naar een hondenpension in Almere en een ander deel wordt geschonken aan Casper van Eijk, die onderzoek doet naar de bestrijding van alvleesklierkanker.

Eerder verkondigde Johan nog stellig niet meer met de mannen aan tafel te willen zitten:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wilfred en Johan aanwezig op bruiloft René van der Gijp

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore