Entertainment

'Tom Cruise heeft steeds meer weg van Scientology-oprichter'

30 juli 2020 01:29 Aangepast: 30 juli 2020 08:12
Tom Cruise Beeld © ANP

Volgens actrice Leah Remini (50) is Tom Cruise (58) meer dan ooit in de ban van de Scientology kerk en is hij langzaamaan veranderd in een soort kloon van de 'sekte-leider' David Miscavige. Dat liet ze weten in een interview met 'Us Weekly'.

"Ik geloofde ook heel lang dat hij een ontzettend aardig en goed persoon was, maar dat is absoluut niet zo"

"Ik denk dat mensen hun oogkleppen eens moeten afzetten wat betreft Tom Cruise. Hij manipuleert zijn imago al jarenlang, door te doen alsof hij een prima vent is. Ik geloofde ook heel lang dat hij een ontzettend aardig en goed persoon was, maar dat is absoluut niet zo", aldus Leah.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Top Gun-film met Tom Cruise uitgesteld naar 2021

Ze vervolgt: "Cruise is ervan overtuigd dat alles wat Miscavige verkondigt waar is en heeft er zijn missie van gemaakt om de Scientology gedachte 'ruim de wereld op' in stelling te brengen. Dat houdt in dat 80 procent van de wereldbevolking zich tot Scientology zou moeten wenden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Eindelijk bekend met wie Tom Cruise de ruimte in gaat

De actrice was zelf jarenlang trouw aanhanger van de Scientology kerk, maar verliet het gezelschap nadat ze vraagtekens zette bij het leiderschap van Miscavige. Sindsdien zou ze door meerdere leden achtervolgd en geïntimideerd worden, omdat 'afvalligen' volgens haar in de ogen van de kerk 'een gevaar voor de samenleving vormen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NASA bevestigt filmplannen van Tom Cruise

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore