Ga naar de inhoud
Entertainment

Instagram tikt Madonna op vingers vanwege nepnieuws coronavirus

Madonna Beeld © Getty Images

Madonna (61) is door Instagram terechtgewezen over een video die ze met haar volgers had gedeeld over een complottheorie over het coronavirus. In de post beweerde de zangeres dat er al een vaccin voor het virus was gevonden, maar dat het verborgen werd gehouden 'om de rijken rijker te laten worden'.

Het clipje laat een aantal artsen zien dat het heeft over het malariamedicijn hydroxychloroquine. Volgens hen zouden ze minimaal 350 coronapatiënten succesvol met het middel hebben behandeld.

Madonna
Lees ook:
Madonna toont lichaam op foto en krijgt nu geen kritiek, maar lof

Instagram merkte de video aan als desinformatie en blurde het beeld met de tekst 'valse informatie'. Het leidde de volgers ook naar een pagina waarop de beweringen in de video werden ontkracht. Even later werd de video van het account van de wereldster verwijderd. Ook Facebook en Twitter lieten de bewuste video van hun platform verwijderen vanwege het verspreiden van onjuiste informatie.

Madonna
Lees ook:
Madonna deelt bijzondere naaktfoto met volgers

Het is niet de eerste keer dat Madonna controversiële beweringen over het coronavirus doet. In maart plaatste ze een video vanuit haar bad waarin ze het virus omschrijft als 'de grote gelijkmaker'. Madonna is de laatste tijd wel vaker in het nieuws vanwege opmerkelijke berichten op social media. Haar fans weten het dan ook zeker: ze is van lotje getikt.

Fans van Madonna weten het zeker: ze is van lotje getikt

03:37