Ga naar de inhoud
Entertainment

Charlize Theron over seksisme op set van The Italian Job

Charlize Theron Beeld © ANP

Charlize Theron (44) had op de set van 'The Italian Job' te maken met seksisme. De actrice vond het 'erg beledigend' dat ze destijds anders werd behandeld dan haar mannelijke collega's, vertelde ze tijdens een Comic-Con@Home-panel.

"Ik herinner me nog goed dat ik op mijn rooster zag dat ik zes weken langer autotraining zou krijgen dan de mannen"

"The Italian Job was zeker een geweldige ervaring, vooral omdat ik me realiseerde dat er nog steeds veel vooroordelen zijn over vrouwen in het genre", blikt Charlize terug op de opnames van de actiefilm.

Overdragen
Lees ook:
Overdragen Mad Max-rol bittere pil voor Charlize Theron

In de film moesten Charlize en mannelijke collega's als Mark Wahlberg en Edward Norton vooral veel stunts in auto's doen. "Ik was de enige vrouw in een groep mannen en ik herinner me nog goed dat ik op mijn rooster zag dat ik zes weken langer autotraining zou krijgen dan de mannen."

Erg beledigend, vond de actrice. "Maar het gaf me ook een schop onder mijn kont. Ik dacht: oké, willen jullie het zo spelen? Dan doen we dat. Ik maakte het mijn doel om al die gasten eruit te rijden."

Marwan
Lees ook:
Marwan Kenzari speelt in film naast Charlize Theron

Volgens Charlize is het beeld rond vrouwelijke actiesterren tegenwoordig beter. "Het goede nieuws is dat het genre voor vrouwen nu is veranderd. Ik denk dat er genoeg bewijs is waardoor we ons niet langer achter onwetendheid kunnen verschuilen. Het publiek is dol op die films."