Entertainment

10 jaar The Voice: 10x de beste en meest memorabele audities

25 juli 2020 11:40 Aangepast: 25 juli 2020 13:31
Maan en Marco Borsato Beeld © ANP

Tien jaar geleden werd er een gloednieuwe zangcompetitie uit de koker van John de Mol op televisie uitgezonden: 'The voice of Holland'. Het programma werd zo'n kijkcijferhit dat programmamakers uit het buitenland in de rij stonden om óók 'The Voice' te mogen maken. Herinner jij je de volgende memorabele audities nog?

1. Charly Luske - This Is A Man's World (2011)

In het tweede seizoen van The voice of Holland overtuigde Charly Luske tijdens zijn Blind Audition vriend en vijand met zijn zangtalent. Lange tijd was de pupil van coaches Nick & Simon de gedoodverfde winnaar, maar in de halve finale moest hij toch het onderspit delven. Desondanks heeft hij een prachtig record op zijn naam staan. Bij niemand draaiden de juryleden zo snel tijdens een auditie.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Foto's: Charly Luske ondergaat haartransplantatie

2. Ben Saunders - Use Somebody (2010)

Tattoo artist Ben Saunders gooide hoge ogen tijdens zijn auditie. Met zijn vertolking van het nummer 'Use Somebody' wist hij binnen de kortste keren de jurystoelen te laten draaien. Ook tijdens de liveshows bleef hij scoren, waarna hij verdiend de overwinning van het allereerste seizoen in de wacht sleepte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom je jarenlang niets over Ben Saunders hoorde

3. Jennie Lena - Who's Loving You (2015)

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat Nederland kennismaakte met het grote zangtalent Jennie Lena. Wekenlang was ze de absolute favoriet en coachte Anouk haar naar de finale. Daar lukte het haar niet om het publiek te overtuigen en werd ze, tot groot ongeloof van Anouk, naar huis gestuurd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jennie Lena blaast iedereen omver met nieuwe single

4. Dwight Dissels - End Of The Road (2016)

De kneitergoede auditie van Dwight Dissels is niet voor niets één van de beste bekeken audities van The voice of Holland. Zijn versie van 'End Of The Road' bracht hij zo overtuigend dat de meeste juryleden al draaiden voor hij klaar was met het zingen van zijn tweede zin. Hij leek het goud al in handen te hebben, maar moest helaas vlak voor de finale afhaken omdat hij niet genoeg punten wist te behalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze coach maakt The Voice Senior-jury compleet

5. OG3NE - Emotion (2014)

Onbekend waren de meiden van OG3NE niet tijdens hun Blind Audition zes jaar geleden. Maar hun deelname aan The voice of Holland betekende wel dat ze wereldberoemd werden in Nederland. Met hun versie van 'Emotion' wisten ze de jury én het publiek al snel te overtuigen. Weken later gingen ze er met de winst vandoor. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lisa van OG3NE verrast fans met nieuwe onherkenbare foto

6. Maan - The Power Of Love (2015)

Toen Maan 'The Power Of Love' ten gehore bracht, verzekerde ze zichzelf van een plekje in het team van Marco Borsato. De zangeres schopte het tot de finale, waar ze Jennie Lena, Brace en Dave Vermeulen ruimschoots achter zich liet en de winst mee naar huis nam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tony Junior reageert op geruchten: 'Weer samen met Maan? '

7. Romy Monteiro - I Will Always Love You (2014)

In 2014 probeerde Romy Monteiro door te breken in The voice of Holland. Met haar engelenstem zong ze een loepzuivere 'I Will Always Love You' en mocht ze aansluiten in het team van Trijntje Oosterhuis. Samen kwamen ze tot de kwartfinale.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Romy Monteiro laat haar hart spreken op nieuwe track

8. Dr. Rum - Can't Hold Us (2014)

De leukste auditie aller tijden is ongetwijfeld deze van Dr. Rum. Zijn enthousiasme en positiviteit werkt zo aanstekelijk dat hij coaches Ali B en Trijntje aan het dansen krijgt. Vlak voor de finales moest hij helaas het veld ruimen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rapper Snelle nieuwe coach bij The Voice Kids

9. Julia van der Toorn - Oops!... I Did It Again (2013)

Na een ijzersterke auditie hoorde niet alleen heel Nederland dat Julia een prachtige stem heeft, maar was ze zelf ook verzekerd van een plek in de volgende ronde. Ze werd niet alleen getipt voor de eindzege van The Voice, maar won ook daadwerkelijk de zangcompetitie. Haar deelname werd de kickstart van haar carrière in de muziek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Julia van der Toorn verandert artiestennaam

10. Floortje Smit - Alone (2012)

Zangeres Floortje probeerde in 2006 al door te breken in Idols, maar verloor in de finale. Jaren later gaf ze haar zangcarrière opnieuw een boost door mee te doen aan The voice of Holland en zong 'Alone' erg overtuigend. Floortje schopte het wederom tot de finale, maar werd als derde finalist weggestemd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Idols-finalist Floortje Smit in The Voice

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore