Entertainment

Twitter valt over 'onbenullige' Dave Roelvink bij Op1

24 juli 2020 09:44 Aangepast: 24 juli 2020 10:45
Beeld © NPO 1

Gisteravond zat Dave Roelvink (26) samen met drie andere influencers bij 'Op1' om te praten de verspreiding van het coronavirus. Het RIVM wil een campagne voeren om de verspreiding onder jongeren terug te dringen en denkt dat influencers daarbij kunnen helpen. Maar het optreden van Dave in de talkshow heeft allesbehalve geholpen, volgens verbijsterde Twitteraars.

"Dave Roelvink heeft duidelijk de Lagere Influencer School gedaan"

Dave was de afgelopen tijd slecht in het nieuws, omdat hij een negatief reisadvies naar Turkije negeerde. Hij ging erheen om nieuwe neptanden te laten zetten. Eigenlijk moest hij daarna twee weken in zelfquarantaine, maar dat deed hij niet. In Op1 gaf Dave aan waarom hij dat niet deed. "Ik ben zeker tegen het verspreiden van het virus, maar werken de maatregelen in mijn ogen? Ik vind ze krom."

Daarmee doelt Dave bijvoorbeeld hierop: "Als je nu in een land leeft waar je eigenlijk wel een prostitué mag bezoeken als laatste van de dag waar er al dertig overheen zijn geweest, maar je je eigen moeder geen knuffel mag geven. Dat zijn bepaalde regels, waarvan je denkt: hoe serieus is dat?"

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Oppassen geblazen: Dave Roelvink heeft nieuwe peperdure auto

Maar dat Dave al het bovenstaande van mening is, betekent niet dat hij het niet erg vindt als het coronavirus zich opnieuw verspreidt. "Maar ik vind het moeilijk om het virus serieus over te laten komen door de absurde maatregelen die er zijn genomen."

Gelijktijdig met de uitzending van Op1 spraken mensen op Twitter hun verbazing uit over Dave. Ze zijn compleet verbolgen over de uitspraken van de Roelvink-telg. 'Zo te zien heeft Dave de Lagere Influencer School gedaan', zegt iemand. 'Dus heel veel jongeren volgen Dave Roelvink?' vraagt een ander zich af. 'Hoe veel dieper kunnen we zinken?' 

 

Het fragment van Op1 kijk je hier terug.

Laatst ging het gerucht dat Dave ruzie zou hebben met zijn kleine broertje Donny. Of dat waar is, vertelt vader Dries in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore