Ga naar de inhoud
Entertainment

Biografie Dries Roelvink ziet mogelijk volgend jaar het licht

Beeld © ANP

De kans is groot dat er volgend jaar een biografie verschijnt over zanger en schrijver Dries Roelvink. De 61-jarige alleskunner is benaderd door een journalist die graag zijn levensverhaal wil optekenen. Het zou een officieus vervolg worden op het boek Toverballen, dat Roelvink zelf publiceerde toen hij vijftig werd.

"Ik kan nu wat meer terugblikken en reflecteren op wat ik allemaal heb meegemaakt"

"Acteur Piet Römer heeft mij toentertijd aangespoord om mijn verhalen en anekdotes op papier te zetten", vertelt de zanger aan BuzzE. "Maar we zijn inmiddels ruim tien jaar verder. Ik kan nu wat meer terugblikken en reflecteren op wat ik allemaal heb meegemaakt. Bovendien lees ik te vaak berichten over mijzelf en mijn zoons in de media terug waarvan ik denk: maar zo was het eigenlijk niet."

Dave
Lees ook:
Dave en Donny wie? Dit is de knappe dochter van Dries Roelvink

Journalist Harrie Nijen Twilhaar schreef eerder ook een biografie over Marco Bakker. Het boek over Dries zou, als alles volgens plan verloopt, in 2021 verschijnen.

Dries
Lees ook:
Dries Roelvink in tranen na laatste column op Radio 1

Het is het tweede boekenproject waar de populaire artiest aan verbonden is. Een uitgeverij heeft hem recent serieus benaderd om een bundeling te maken van de columns die hij de afgelopen ruim twee jaar schreef voor het NPO Radio 1-programma van Sven Kockelmann.

Donny
Lees ook:
Donny Roelvink staat stil bij bijzondere reis met moeder

Dries stopte hier vorige week mee in goed overleg. Voor beide partijen voelde dit moment als een hoogtepunt, en Dries wilde niet dat luisteraars op een punt kwamen dat ze zouden denken ‘wat doet die Dries hier nog’. Sven en de zanger houden wel de deur open voor een doorstart over een paar maanden, als blijkt de luisteraars de bijdragen van de zanger missen.