Entertainment

Dramaserie over Hillary Clinton in de maak, zónder Bill Clinton

23 juli 2020 03:12 Aangepast: 23 juli 2020 09:15
Hillary Clinton Beeld © ANP

Streamingservice Hulu werkt aan een nieuwe serie over Hillary Clinton (72). Het script is gebouwd rond een alternatieve geschiedenis: wat was er met Hillary gebeurd als ze nooit met Bill Clinton (73) was getrouwd?

Volgens Deadline gaat de serie Rodham heten, en hebben de makers aangegeven dat ze willen kijken naar 'feminisme en de vraag waarom dit land zo'n ingewikkelde houding heeft tegenover vrouwen in machtsposities'. Rodham vertelt het verhaal van een ambitieuze jonge vrouw die zich ontplooit in de twintigste eeuw en van idealisme verschuift naar cynisme, en weer terug.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hillary Clinton over Clinton-affaire: 'Ik was er kapot van'

Hulu bracht eerder dit jaar al docureeks Hillary uit, een serie die de voormalig presidentskandidate maakte met documentairemaakster Nanette Burstein. De vierdelige serie, in Nederland uitgezonden door de NPO, neemt het hele leven van de oud-First Lady door.

Zijzelf, maar ook haar echtgenoot Bill, dochter Chelsea, vrienden, collega's en journalisten kwamen in de serie aan het woord. Bij de dramaserie die nu in ontwikkeling is, is Hillary Clinton niet zelf betrokken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hillary Clinton steekt Meghan Markle hart onder de riem

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore