Ga naar de inhoud
Entertainment

GTST-actrice Faye: 'Ik wil mezelf niet meer verstoppen'

Faye Bezemer Beeld © ANP

Actrice Faye Bezemer wil 'zich niet langer verstoppen' en heeft daarom besloten meer duidelijkheid te geven over haar geaardheid. De 19-jarige valt namelijk zowel op mannen als vrouwen. "Ik wil dit voor mezelf naar buiten brengen, zodat ik niet meer het idee heb dat ik een deel van mezelf aan het verstoppen ben. Maar ook voor anderen, om te laten zien dat je gewoon open kan zijn over wie je bent", laat ze vandaag weten in een statement.

"Ik vond het nooit 'heftig' genoeg om 'officieel' uit de kast te komen"

Faye dacht toen ze nog jonger was dat iedereen net zoals zij op zowel mannen als vrouwen viel. "Toen ik het allemaal een beetje uitgevogeld had, had ik nooit echt de behoefte om 'uit de kast te komen', omdat ik heel verliefd ben op en heel gelukkig ben met mijn vriend. Ik dacht dat het dan niet echt nodig was", verklaart ze. "Maar ik besef me nu dat het juist wel belangrijk is, zeker voor jongeren die tegen hetzelfde aanlopen."

Gaan
Lees ook:
Gaan we Reinout Oerlemans nog terugzien in GTST?

De actrice werkt momenteel als producent aan de korte film De man die stiekem een gewei had, een verhaal over Pohl die een geheim (een gewei) met zich meedraagt. Met de film wil Faye de boodschap uitdragen dat iedereen zichzelf kan zijn en dat je je niet hoeft aan te passen 'om in het plaatje te passen.'

Faye: "Ik heb eigenlijk ook een beetje mijn gewei verstopt. Ik vond het nooit 'heftig' genoeg om 'officieel' uit de kast te komen, mede omdat ik nog nooit een vriendin heb gehad, maar hierdoor heb ik hetzelfde gedaan als Pohl in de film doet: een deel van mijn identiteit achtergehouden."

Ziekenhuisopname
Lees ook:
Ziekenhuisopname gooide roet in eten GTST-terugkeer Bartho Braat

Niets meer missen van GTST? In Goede Tijden, Zomer Tijden blikken we elke week terug op de afgelopen 30 jaar. Bekijk hieronder de aflevering met Brûni Heinke en Johnny Kraaijkamp jr..

Goede Tijden, Zomer Tijden: Helen Helmink na 23 jaar terug op set GTST

11:44
Bron: RTL Boulevard