Entertainment

Voorlopig niet op tv: SBS zet Man Bijt Hond en Lingo in koelkast

21 juli 2020 11:20
Beeld © ANP

Het nieuwe televisieseizoen gaat er bij SBS heel anders uitzien. We moesten al afscheid nemen van 'Piets weerbericht' en '6 Inside' en nu blijkt dat ook 'Man Bijt Hond' en 'Lingo' voorlopig niet meer te zien zijn. Dat vertelt televisie- en radiodirecteur van Talpa Network Paul Römer in een interview met 'AD'.

"Daar word je dan op afgestraft, want het scoorde niet genoeg"

Waar Talpa in 2019 televisieklassiekers Lingo en Man Bijt Hond nog uit de mottenballen haalde, worden deze programma's nu toch weer in de ijskast gezet. "Ze staan niet in het schema van de vooravond, maar de programma's zijn niet weg: we kunnen ze op een ander moment weer terugbrengen. Het wordt een kwestie van puzzelen."

En dus moeten fans van Lingo en Man Bijt Hond voorlopig weer afscheid nemen van hun geliefde programma.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Lingo-ballen bijna verloren gegaan door coronamaatregelen

Ook Flirty Dancing, de dansshow van Wendy van Dijk, komt niet snel terug op televisie. Volgens de televisie- en radiodirecteur van Talpa Network stond het programma te ver af van de kijkers. "Als product is het een geslaagd programma: mooi gemaakt, vol emotionele momenten. Maar als je het eenmaal ziet, denk je toch: dit staat net te ver weg van dat ‘dichtbij-gevoel’. Het was te gelikt. Daar word je dan op afgestraft, want het scoorde niet genoeg."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Vijftig procent kans op doorstart Veronica Inside'

Hoe gaat de vooravond van SBS 6 er dan wel uitzien? De zender komt met de 5 Uur Show, het kleine neefje van 5 Uur Live. Daarna volgt het nieuwe programma Dit Vindt Nederland!. "We denken dat het programma een heel mooie aanvulling vormt in ons vooravond-aanbod, direct na de 5 Uur Show. Tussen 6 en 7 is voor veel mensen een mooi moment om de gebeurtenissen, dilemma’s en de zaken die de dag kleuren op een goede manier met elkaar te bespreken."

Catherine Keyl is in ieder geval lyrisch over het nieuwe presentatieduo van de 5 Uur Show.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore