Ga naar de inhoud
Entertainment

Akwasi werkt met Frenna aan single over racisme

Akwasi Beeld © ANP / Robin van Lonkhuijsen

Zanger en rapper Frenna is de studio ingedoken met collega Akwasi. De twee hebben een nummer opgenomen als antwoord op het soms verhitte racismedebat van de afgelopen maand.

"Ik vind dat ik hierin ook een voorbeeld moet zijn"

"Ik heb er nog niet veel over gezegd maar het houdt me wel veel bezig", vertelt Frenna over de protesten en de vele meningen aan BuzzE. "Ik ben niet zo’n type als Akwasi die goed kan praten. Ik laat liever de muziek spreken."

Vader
Lees ook:
Vader Akwasi wilde dat rapper excuses maakte voor Dam-speech

De keuze voor Akwasi was ook snel gemaakt, aldus Frenna. Akwasi was de afgelopen maand haast voortdurend in de media vanwege zijn veelbesproken speech tijdens het Black Lives Matter-protest begin juni op De Dam in Amsterdam.

Beheerder
Lees ook:
Beheerder Facebookgroep zegt sorry na delen foto's huis Akwasi

"We zouden altijd al een keer muziek maken en ik zei tegen hem: ik denk dat het nu tijd is. Dat we er samen iets van moeten zeggen", aldus Frenna, die naar eigen zeggen niet kon achterblijven. "Ik vind dat ik hierin ook een voorbeeld moet zijn."

Foto's
Lees ook:
Foto's nieuw huis Akwasi gedeeld op Facebook: 'Dit mag niet'

De single, de de titel 'Wonder' heeft gekregen, komt binnenkort uit. Het nummer is een hoopvolle reminder om vooruit te blijven kijken, zo vindt het duo. Afgelopen donderdag lieten de twee de track voor het eerst horen tijdens Frenna’s concert in de Ziggo Dome.