Entertainment

Johan Derksen overweegt overstap naar politiek

18 juli 2020 19:25 Aangepast: 18 juli 2020 20:30
Beeld © ANP

Als het aan senator Henk Otten ligt, staat voetbalcommentator Johan Derksen straks onderaan de lijst van de Partij voor de Toekomst, die Henk Krol recent heeft opgericht. Ook de presentator wil daar wel over nadenken: "Het is wel een clubje waar ik bij wil horen."

"Ik denk dat Mark Rutte geen oog meer dichtdoet!"

Zowel Henk als Johan was zaterdag te gast bij WNL op NPO Radio 1. Henk zei daar dat hij "uitgebreid gesproken" had met de veelbesproken voetbalcommentator. Hij is mede-oprichter van Forum voor Democratie, de partij van Thierry Baudet. Hij was zelfs de penningmeester van die partij, totdat hij slaande ruzie kreeg met Thierry en uiteindelijk werd geroyeerd. Henk zat toen al in de Eerste Kamer en hij hield vast aan zijn zetel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wilfred Genee en Johan Derksen over huwelijk René van der Gijp

Inmiddels heeft Henk de handen ineengeslagen met Henk Krol, het voormalige boegbeeld van 50PLUS. Hij is op zijn beurt weer een partij begonnen met Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen, die vorig jaar uit de Partij voor de Dieren stapte. Deze nieuwe partij heet de Partij voor de Toekomst (PvdT).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rob Goossens: 'Grote vraag of Johan Derksen terugkeert op tv'

Johan geeft toe bij "dat clubje" te willen horen, "vanwege mijn leeftijd en de standpunten", aldus de commentator. "Ik heb een zwak voor die Otten, omdat hij op een bijzonder onheuse wijze behandeld is door Baudet", voegt Derksen toe.

"Ik wil me nou niet meteen halsoverkop me in de politiek storten. Ik heb al onrust genoeg veroorzaakt in dit land, lijkt me", zegt hij, doelend op zijn rol in het Nederlandse racismedebat. Toch wil hij er wel over na denken of hij op de lijst van de PvdT komt. "Dan ga ik meteen voor Tweede Kamerlid en ook maar voor minister-president", grapte Derksen zelfs. "Ik denk dat Mark Rutte geen oog meer dichtdoet!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore