Ga naar de inhoud
Entertainment

Dries Roelvink in tranen na laatste column op Radio 1

Beeld © ANP

Dries Roelvink schoot vrijdagochtend vol toen presentator Sven Kockelmann afscheid van hem nam. Na 700 columns stopt de volkszanger met zijn vaste dagelijkse bijdrage op 'NPO Radio 1'. Beide mannen willen graag dat Roelvink op zijn hoogtepunt stopt.

"Het was een experiment, maar na één keer dacht ik al: dit moeten we blijven doen", vertelde Kockelmann. "Veel mensen in mijn journalistieke omgeving zeiden dat ik knettergek was." Maar de journalistieke zwaargewicht ging de bijdragen en de vriendschap enorm koesteren en waarderen.

Roelvink op zijn beurt bedankte NPO Radio 1 en KRO-NCRV voor de kansen die zij hem hebben geboden. "Ik had wat last van imagoschade, door foto’s met een zwembroek, en door een verkeerde rol in een film", bekende hij. "Het beeld ging aan mij kleven: kan die man ook wel nadenken? Kan hij überhaupt iets op papier zetten?"

Voor de laatste bijdrage had Kockelmann diverse zwaargewichten uit de politiek en het bedrijfsleven gevraagd iets in te spreken voor Roelvink. Hiervan schoot hij vol. Verder maakte de volkszanger bekend dat serieus wordt overwogen zijn columns te bundelen en uit te geven.