Entertainment

Bram Moszkowicz moet 10.000 euro betalen aan neefje Yehudi

17 juli 2020 11:49 Aangepast: 17 juli 2020 12:33
Beeld © ANP

Bram Moszkowicz (60) moet een vergoeding van 10.000 euro betalen aan zijn neef Yehudi (39), omdat hij in 2015 onrechtmatige uitlatingen heeft gedaan over zijn neef. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag besloten. Zo heeft Bram bijvoorbeeld gezegd dat Yehudi de achternaam Moszkowicz niet waard is.

"Die is de achternaam niet waard"

Bram stelde in 2015, in Studio PowNed, bijvoorbeeld dat Yehudi de achternaam Moszkowicz niet waard is. Hij zei letterlijk: "Mijn broers David en Max, daar hebben we het hier over, dat zijn uitstekende juristen, die de praktijk nog hebben. En ik kan ook als je het me vraagt de mensen alleen maar aanraden daar vooral naartoe te gaan. Dat geldt overigens niet voor m'n neefje Yehudi, want die is de achternaam niet waard." 

Verder heeft Bram zijn neef ook nog een 'niemendal' genoemd en nóg een keer gezegd dat zijn broers David en Max uitstekende juristen zijn, maar dat dat bij Yehudi volgens hem niet het geval is.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Bram Moszkowicz werd 'link' na uitspraak rechter

Vanwege deze uitspraken eist Yehudi een schadevergoeding. Daarnaast wil hij ook dat er een rectificatie wordt geplaatst op Twitter en in de Telegraaf. De rechtbank in Midden-Nederland besloten dat Bram zijn neef een bedrag van 10.000 euro moet betalen, voor immateriële schade. Met de eis voor rectificatie gaat de rechtbank niet akkoord.

Yehudi vindt het jammer dat de ruzie met Bram via deze weg moet gaan. "We zijn immers familie", zegt hij tegen RTL Boulevard. Toch wilde Yehudi wel rechterlijke stappen ondernemen omdat de uitspraken over hem telkens terugkwamen in zoekmachines. "Nu staat het voor eens en voor altijd vast dat de uitlatingen onjuist en onrechtmatig zijn. En daar ging het me om", laat hij weten. Toch sluit Yehudi verder contact met Bram niet uit. "Als hij over een tijdje belt voor een kop koffie, zal ik daar geen nee op zeggen." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore