Entertainment

'Terugkeer Veronica Inside ligt compleet in handen van drietal'

17 juli 2020 10:45 Aangepast: 17 juli 2020 11:24
Beeld © ANP

Het lot van het programma Veronica Inside ligt in handen van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Dat zei Paul Römer, managing director radio en televisie van Talpa, vrijdag in gesprek op NPO Radio 1.

"Die discussie moeten zij met elkaar voeren, in een kamertje met de deur dicht"

Het al dan niet doorgaan van het omstreden programma is "een beslissing die de drie mannen met elkaar moeten maken. Die discussie moeten zij met elkaar voeren, in een kamertje met de deur dicht. En niet via de de kranten, radio en televisieprogramma’s." Als het ruziënde drietal er uit komt, keert het programma wat Talpa betreft terug, stelt Römer met klem.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Johan Derksen hoeft geen ander tv-programma na Veronica Inside

Op speculaties dat Talpa denkt over een andersoortig dagelijks programma met Derksen, Gijp en Genee wil hij niet ingaan. "Ik heb van Rutte geleerd niet in te gaan op wat- en als-vragen. Laten we eerst de heren de tijd geven om te kijken of ze iets willen doen. Daarna gaan we verder kijken."

De drie mannen van Veronica Inside hebben ruzie omdat Derksen en Gijp boos zijn over de racisme-uitzending. In de veelbesproken talkshow gingen de mannen in gesprek met advocaat Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta. Zij probeerden duidelijk te maken waarom sommige opmerkingen van Derksen door mensen als 'racistisch' worden beschouwd.

Het gesprek was geïnitieerd nadat er veel kritiek kwam op een opmerking die Derksen een week daarvoor maakte over rapper Akwasi. Hij suggereerde bij een foto van Zwarte Piet lachend dat dat Akwasi zou zijn. Adverteerders haakten af vanwege deze en eerdere vermeend racistische opmerkingen. De spelers van Oranje, Jong Oranje en het Nederlands vrouwenelftal besloten tot een boycot van het programma.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getrouwde René van der Gijp voelt zich een wereldkampioen

Derksen en Van der Gijp hebben de afgelopen weken meerdere malen aangegeven geen heil meer te zien in het programma sinds de racisme-aflevering die zij als "verraad" hebben ervaren.

Alles over de rel zie je hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore