Entertainment

Ricky Martin was depressief op hoogtepunt van carrière

14 juli 2020 13:37
Beeld © Getty Images

In de jaren 90 en begin 2000 kon je niet om de hits van Ricky Martin (48) heen. Welke radio- of muziekzender je ook aanzette, daar waren de swingende heupen van de zanger. Maar ondanks zijn vrolijke danspasjes en energieke nummers was het leven destijds geen feest voor Ricky.

"Ik was verdrietig"

Met hits als 'Maria', 'Livin' La Vida Loca' en 'She Bangs' werd Ricky een fenomeen. Op iedere meisjeskamer was er wel een poster van de Puerto Ricaan te vinden. Achter de schermen was het echter niet alleen maar glitter en glamour. De zanger was zelfs depressief, vertelt hij aan Proud Radio op Apple Music. Ricky was destijds nog niet publiekelijk uit de kast, terwijl 'iedereen in zijn leven' het al wist. Pas in 2011 maakte hij het wereldkundig in zijn memoires Me: Ricky Martin

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Enrique Iglesias en Ricky Martin samen op tournee

"Mijn muziek werd overal ter wereld gedraaid", vertelt Ricky over zijn succes. "Ik had god een high-five moeten geven, maar ik leefde niet ten volste. Ik was verdrietig. Ik was depressief." Pas toen hij zijn boek ging schrijven, kwam hij tot een realisatie. "Toen zei ik: 'Rick, je bent een zeer gelukkige homoseksuele man. Je bent homo'", legt de zanger uit. "Ik schreef het op, drukte op verzenden en huilde als een gek. Sindsdien ben ik superblij."

Het leven van Ricky is nu heel anders. De zanger gaf het jawoord in 2017 aan kunstenaar Jwan Yosef, met wie hij inmiddels vier kinderen heeft. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ricky Martin verwelkomt vierde kind

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore