Entertainment

Sports Illustrated kiest voor transgender model

13 juli 2020 21:44 Aangepast: 15 juli 2020 13:33
Valentina Sampaio Beeld © Getty Images

De 23-jarige Valentina Sampaio heeft geschiedenis geschreven door als eerste transgender model ooit 'Sports Illustrated' te sieren. Het Braziliaanse model staat in de befaamde badpakkenspecial, de bekendste uitgave van het blad.

"Ik voel me sterk en ik voel me geïnspireerd om te vechten"

Op Instagram schrijft het supermodel zich enorm vereerd te voelen om in het tijdschrift te staan. 'Het team van SI heeft een baanbrekend nummer gecreëerd door een diverse groep van getalenteerde, mooie vrouwen op een creatieve en waardige manier samen te brengen', deelt ze bij een foto van de shoot. 'Ik voel me sterk en ik voel me geïnspireerd om te vechten, niet alleen voor mij, maar voor iedereen die met discriminatie wordt geconfronteerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Halle Berry wijst transgenderrol af na kritiek volgers

Het tijdschrift wilde al langer samenwerken met Valentina vanwege haar activistische houding. Vooral voor Brazilië, waar het model vandaag komt, is haar stem van wereldbelang. In het land heerst nog altijd geen veilig klimaat en regelmatig komt het voor dat transgenders worden vermoord.

“Ik was dolgelukkig toen ik het nieuws te horen kreeg. Het leek niet echt”, vertelt Valentina aan People Magazine. “Ik heb er altijd van gedroomd om dit te kunnen doen. Sports Illustrated betekent veel voor mij. Vroeger associeerde ik het magazine met angst en er niet bijhoren. Maar een plaats krijgen in het boekje, dat nu zo focust op diversiteit, verandert mijn leven.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Walking Dead-ster maar wat trots op transgender zoon

Het is niet de eerste keer dat Valentina de krantenkoppen haalt. Zo schitterde ze in 2017 al als eerste transgender model op de cover van de Franse Vogue en ook haar werk voor Victoria's Secret was een nieuwe zet voor het merk. Marketingbaas Ed Razek zei eerder nog dat er geen plaats was voor transgenders binnen het lingeriemerk.

Er is een shift gaande in de fashion wereld. Zo koos Gucci eerder nog voor een model met het syndroom van Down.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore