Entertainment

Musicals Tina en Lazarus maken grand rentree in theaters

13 juli 2020 18:04 Aangepast: 13 juli 2020 18:09
Beeld © ANP

Het meezingfestijn kan eindelijk weer van start gaan, laat Stage Entertainment weten. De musical 'Tina Turner' en 'Lazarus' zullen binnenkort weer op de planken verschijnen. Natuurlijk wordt er dan rekening gehouden met de 1,5 meter-regeling.

"Het is geweldig dat we na zo'n onzekere periode eindelijk weer kunnen beginnen"

De Tina Turner Musical zal vanaf het najaar van 2020 weer de bühne opgaan in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor Lazarus moet je nog iets langer wachten, die musical zal in het voorjaar van 2021 gaan toeren. Beide theaterstukken lasten vlak na hun premières een pauze in, omdat het coronavirus de kop opstak. Producent Stage Entertainment 'verwachtte niet eerder dan maart 2021 weer te kunnen spelen'. De versoepelingen rondom de maatregelen hebben toch weer kansen geboden om van start te gaan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cast Tina Turner-musical treedt op vanuit huis

"Het is geweldig dat we na zo'n onzekere periode eindelijk weer kunnen beginnen", laat Albert Verlinde, de algemeen directeur van Stage Entertainment, weten. "Ik ben erg blij dat we een manier hebben gevonden om het publiek weer te kunnen laten genieten van deze geweldige voorstellingen." Wanneer zowel De Tina Turner Musical als Lazarus weer de planken opgaan, is nog niet duidelijk. De musical Anastasia kan helaas nog niet van start gaan. De planning daarvoor is om in het voorjaar van 2021 te beginnen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lazarus met vier prijzen grote winnaar Musical Awards

Om zich aan de coronamaatregelen te houden, zullen de theaters coronaproof worden gemaakt. Een derde van de zaalcapacititeit zal worden gebruikt, om zo aan de 1,5 meter-regel te voldoen. Ook worden de ingangen en de horecaruimtes aangepast. In de video hieronder vertelt Albert over De Tina Turner Musical

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore