Ga naar de inhoud
Entertainment

Dries Roelvink: 'Je kan beter stoppen als het nog leuk is'

Dries Roelvink Beeld © ANP

Er komt een einde aan de samenwerking tussen Dries Roelvink (61) en Sven Kockelmann (50). De zanger heeft dagelijks een column in het NPO Radio 1-programma '1 op 1', maar houdt daar aan het eind van dit seizoen mee op, maakte KRO-NCRV maandag bekend.

"Het was fijn om een andere kant van mezelf te kunnen laten horen aan een groot publiek"

"Je kan beter stoppen als het nog leuk is, dan wanneer men er niets meer aan vindt", zegt Dries in een verklaring over zijn aanstaande vertrek. De zanger blikt terug op een leuke 2,5 jaar. "Het was fijn om een andere kant van mezelf te kunnen laten horen aan een groot publiek."

Dries
Lees ook:
Dries Roelvink: 'Dave gelukkig allrisk verzekerd'

Sven laat weten zijn columnist te gaan missen. "Ik ben zeer gesteld geraakt op Dries. Vanaf dag één was er een klik, hoewel nogal wat mensen - zacht gezegd - tamelijk verbaasd waren over onze samenwerking. Vonden wij juist geestig. Zijn bijdragen waren heel waardevol."

Dries, die ongeveer 700 bijdragen leverde aan het programma, is benieuwd naar wat de toekomst hem gaat brengen. "Wie weet opent dit nieuwe deuren. De ouderwets met de hand geschreven columns zijn me in ieder geval dierbaar en heb ik allemaal bewaard."

Dries
Lees ook:
Dries Roelvink gaat ondanks aanbod CDA niet de politiek in

De laatste column van Dries is op vrijdag 17 juli te horen in de laatste uitzending van 1 op 1 van dit seizoen op NPO Radio 1.