Ga naar de inhoud
Entertainment

Katja Schuurman over zwangerschap: 'Het was nu-of-nooit'

Beeld © Instagram @katjaschuurman

Katja Schuurman staat op het punt om haar gezin uit te breiden. Zo vlak voor de bevalling staat de hoogzwangere presentatrice stil bij het moederschap in een openhartig interview voor 'LINDA.'. Zo bespreekt de 45-jarige haar bipolaire stoornis, traumatische ervaringen tijdens haar eerste bevalling en de discussies met Freek over de opvoeding.

"Hoe je het ook wendt of keert, je eigen kind is toch een totaal ander gevoel"

Katja was 35 toen ze zwanger raakte van dochtertje Sammie. Nu, tien jaar later, is ze weer in verwachting. "Als mijn jongste dochter twintig wordt, ben ik 65. Dat vind ik soms wel een gek idee", aldus de presentatrice in het tijdschrift van Linda de Mol.

Katja wist altijd dat ze graag twee of drie kinderen wilde hebben. Toch bleef het slechts bij één oogappeltje, omdat de bevalling van dochter Sammie enorm traumatisch was voor haar ex Thijs.

Hoogzwangere
Lees ook:
Hoogzwangere Katja Schuurman schrijft ode aan haar borsten

Inmiddels is Katja niet langer bij Thijs en komt er tóch nog een halfzusje voor Sammie. "Het was meer een soort nu-of-nooit, gezien mijn leeftijd", zegt Katja hierover. "We hebben het er ook wel over gehad of hij het jammer zou vinden als we geen kind van ons samen zouden krijgen (...) hoe je het ook wendt of keert, je eigen kind is toch een totaal ander gevoel."

Toch was zwanger worden niet iets vanzelfsprekend voor Katja. Om in verwachting te raken moest ze stoppen met het slikken van medicijnen tegen haar angsten en dwanggedachtes. Hierover vertelt ze: "Ik dacht: ik ga eerst trouwen en daarna ga ik het afbouwen. Maar toen was ik dat papiertje kwijt (...) dus toen heb ik het zelf een beetje uit lopen dokteren. En dat ging niet goed. Dat was echt heftig, en vrij dom."

Katja Schuurman heeft bijzondere gast bij twaalf weken echo

01:03
Katja
Lees meer:
Katja Schuurman eerlijk over zwangerschap: 'Pieken en dalen'

Zo kreeg Katja last van enorme stemmingswisselingen en zat ze soms uit het niets ineens te huilen. Met name voor Freek was het erg heftig, voor haar 10-jarige dochter wist ze het zo goed mogelijk te verbergen 'maar zij heeft mij ook af en toe heel hard zien huilen'.

Uiteindelijk besloot Katja in overleg met haar dokter toch weer medicatie te gaan slikken. "Dat is ook een van de redenen geweest waarom ik een tijdje alleen naar Zuid-Afrika ben gegaan. Het was heel rommelig en chaotisch in mijn hele systeem, dus toen heb ik daar in alle rust gezeten." Daar raakt ze zwanger van hun dochtertje. "De verliefdheid die je voelt als je naar je kind kijkt, is nergens mee te vergelijken", aldus Katja.

Katja
Lees ook:
Katja Schuurman doet bruiloft nog eens dunnetjes over

Het hele interview lees je vanaf 15 juli in de nieuwste editie van LINDA..