Entertainment

Linda de Mol in bikini op cover: 'Buik in en borst vooruit'

13 juli 2020 16:00 Aangepast: 13 juli 2020 19:47
Linda de Mol Beeld © ANP

Body positivity is hot! Steeds meer mensen omarmen hun lichaam, of ze nu (te) dik, (te) dun, (te) lang, (te) klein, of ga zo maar door zijn. Ook Linda de Mol (56) is klaar met (zelf)kritiek op haar uiterlijk en om een voorbeeld te zijn voor alle vrouwen, staat ze deze maand in bikini op de cover van 'LINDA.'.

"Kijk in elk geval alsof je jezelf een lekker wijf vindt"

Linda vertelt in de nieuwe LINDA. dat het wel even slikken was toen haar hoofdredacteur het voorstelde. Het was alweer veertien jaar geleden dat ze in bikini op de cover stond en daarbij was ze nu ook een paar kilo zwaarder.

Ze is daarnaast geen fan van bikinifoto's. Op vakantie denkt ze er niet aan om in bikini te poseren en alle bikinifoto's die tóch gemaakt worden, worden snel verwijderd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol lijdt aan bijzonder onhandig wc-syndroom

Linda's achttienjarige dochter trok haar uiteindelijk over de streep. 'Als zelfs zij met haar maatje 38 al onzeker wordt van al die perfectie. Ik ga het gewoon doen.'

Ondanks dat Linda heel graag met een berg zelfvertrouwen op de foto wilde, liep dat toch even anders. De week ervoor ging ze lijnen en veel in de zon liggen, zodat ze er beter uit zou zien. De avond voor de shoot smeerde ze zich nog in met anti-cellulitis crème. Want het was toch wel een flinke stap voor haar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol door coronacrisis niet op cover LINDA.

Toen het eindelijk tijd was voor de shoot, zat er maar één ding op: 'Fuck it ook. Je kunt nu toch niet meer terug. Kijk in elk geval alsof je jezelf een lekker wijf vindt, De Mol, buik in, borst vooruit en een zelfverzekerde blik veinzen. Geloof me: dat werkt dus.'

Linda is zelfs hartstikke tevreden met het eindresultaat. 'Het valt me op dat de buikspieren waar ik al dertig jaar wekelijks sit-ups voor doe wel degelijk zichtbaar zijn onder het laagje vet, terwijl ik ze zelf nooit zag. Dat mijn armen sterk zijn, mijn schouders mooi en die zelfverzekerde blik (ook al is-ie gespeeld) zo’n wereld van verschil maakt.'

Linda hoopt een voorbeeld te zijn voor andere vrouwen en roept daarom iedereen op ook een bikinifoto te plaatsen met de hashtag #lekkerbodypositief.

De nieuwe LINDA. staat geheel in het teken van body positivity en vind je vanaf deze week in de winkel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit vindt Linda van Oh, wat een jaar!-vervanging door Chantal

Wie natuurlijk ook een groot voorvechter is van eerlijke foto's is Miljuschka. In onderstaande video legt ze uit waarom ze dat zo belangrijk vindt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore